Ensomme Horsens-ældre får håndsrækning

Dansk Folkehjælp får penge til at hjælpe ensomme ældre i Horsens. Kirsten Therkelsen er én de ældre, der har fået god støtte

02:34

72-årige Kirsten Therkelsen fra Horsens gik med egne ord ned med flaget, da hun for halvandet år siden mistede sin mand. I et halvt år sad hun hjemme.

- Jeg synes bare, jeg havde det bedst, når jeg sad herhjemme selv. Jeg låste tit døren og gjorde sådan, at folk ikke skulle tro, at jeg var her, siger hun til TV 2 I ØSTJYLLAND.

Kirsten Therkelsen blev tilknyttet en gruppe for ensomme ældre, som Dansk Folkehjælp stod bag. De ældre deltog i forskellige aktiviteter, og nye venskaber blev knyttet. Efter forløbet fortsatte venskaberne. 

- Nu er vi otte, der mødes næsten hver onsdag, siger Kirsten Therkelsen og fortæller, hvordan hun har fået det bedre og bedre.

- Det giver mig rigtig meget, at jeg ved, at de er der, siger hun.

Læs også Ensomme ældre får selskab

Horsens Kommune og Socialministeriet har netop givet Dansk Folkehjælp i omegnen af 350.000 kroner, så der kan laves endnu mere af det, som har hjulpet Kirsten Therkelsen. 

- Det at vi får de her midler bevirker, at vi kan lave noget mere indhold – eksempelvis det at tage et døgn på højskole er ikke billigt, siger Svend Aage Hansen, der er afdelingsformand for Dansk Folkehjælp i Horsens.

Han vurderer, at tre ud af fire grupper, som Dansk Folkehjælp har været med til at samle, fortsætter med at mødes efter forløbet.

Øverst i videoen fortæller Kirsten Therkelsen, hvordan hun har fået nye venskaber ved at være med i en gruppen for ensomme ældre.