Endelave får nyt postnummer og fejrer det med champagne

8789 bliver fra 1. juni Endelaves nye postnummer, og øen skal derfor ikke længere dele postnummer med Horsens

Hvis du fra på torsdag skal sende et brev eller en pakke til Endelave, skal du ikke længere skrive 8700 men i stedet 8789.

Efter en afstemning blandt øens beboere tidligere på året ligger det nu fast, at postnummeret fra 1. juni skifter, hvilket på dagen fejres med champagne hos den lokale købmand, som også fungerer som postudlevering, fra 16.00 til 17.30.

- Jeg synes, at det er godt, men nu må vi vente og se, om vi kan spore nogle forbedringer ved skiftet, siger Jens Olesen, der er formand for Endelave Beboerforening, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ved afstemningen blandt øens cirka 160 beboere stemte tre imod at skifte postnummer, mens resten af de afgivne stemmer sagde ja.

Nogle af de fordele, som øens beboere håber at få ud af skiftet, er blandt andet billigere forsikringer, da de ikke længere deler postnummer med Horsens.

Foto: Google Maps. Endelave ligger i Kattegat syd for Samsø og ud for Horsens.
Foto: Google Maps. Endelave ligger i Kattegat syd for Samsø og ud for Horsens.

- Med det nye postnummer sikrer vi, at breve og pakker til øens beboere rent faktisk også ender på øen og ikke forskellige steder på fastlandet. Samtidig får vi nemmere ved at markedsføre os selv og skabe vores egen identitet. Endelig er der en økonomisk fordel med det nye postnummer, nemlig at vi får billigere forsikringer, siger Jens Olsen.

Et velkendt postnummer

Det nye postnummer er for nogle velkendt, for før kommunesammenlægningen i 1970 havde posthuset på Endelave nemlig sit eget nummer, og det var 8789.

Hos PostNord opfordrer man nu til, at beboerne på Endelave fortæller deres familie og venner om skiftet, så de kan skrive det nye postnummer på brevene.

- I forbindelse med skiftet er det vigtigt, at man tager fat i de afsendere, man plejer at få post fra og beder dem bruge det rigtige postnummer. For selvom vi gør, hvad vi kan, så kan det betyde, at posten ikke kommer frem til tiden, hvis den er forsynet med det tidligere postnummer, siger Lene Reipuert, driftschef i PostNord, i en pressemeddelelse.

Endelave er én af de 23 mindre danske øer, som i forbindelse med det seneste postforlig fik mulighed for at få et selvstændigt postnummer.

Samtlige beboere på Endelave kan nu også automatisk se frem til at få tilsendt et nyt sygesikringskort med posten, som er opdateret med det nye postnummer.

Laura Thomsen Luxury

Butiksejer lod kunder bytte julegaver under nedlukning: Torsdag kom han godt fra start i retsagen

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retsagen

Smukfest bøgeskoven

Festivaler kritiserer minister: Det giver ikke mening at planlægge forsigtigt

Vaccine dosis.

Professorer tror på behov for at skulle revaccinere mod corona

Mia Vester, kroniker

25-årig kroniker frygter at rykke bagud i vaccinekø: - Det er et hårdt slag

Lige nu
Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Sundhedsstyrelsen anbefaler nu AstraZeneca til borgere over 65 år