Elever vinder EM i entreprenørskab med app til ordblinde

Fire gymnasieelever hædret for deres app, der kan læse undertekster højt

Alexander Gram Jensen

1 af 2

Tre gymnasieelever fra Horsens og en fra Esbjerg kan nu kalde sig europamestre i entreprenørskab. 

EM i entreprenørskab blev afholdt i Lucerne, Schweiz, fra den 25. – 27. juli, og sluttede i går af med, at de danske gymnasieelever blev hædret med prisen for deres app, SubReader, der kan læse undertekster fra udenlandske film højt for for eksempel ordblinde, 

- Det er det største indenfor det her. Det er kæmpestort, og jeg tror ikke, det er ikke rigtig gået op for os endnu, at vi har vundet, siger Alexander Gram Jensen fra Learnmark Gymnasium HTX i Horsens til tv2oj.dk fra Lufthavnen i Zürich, hvor hjemturen til Danmark lige er begyndt.

270.000 med i konkurrencen
I alt var der deltagere fra 36 lande repræsenteret, og i alt har omkring 270.000 unge fra hele Europa deltaget i konkurrencen om at blive Europas bedste unge entreprenører.

Udover at kunne tage prisen med hjem til Danmark har de fire unge også fået en masse gode råd og vejledninger med hjem om deres forretningsmodel.

Læs også Aarhusiansk firma sætter en stopper for dieseltyverier

- Vi har også brugt messen til at modtage feedback på vores app og forretningsmodel og dermed styrket forretningen gennem snak med forskellige fagpersoner og de andre deltagere, siger Alexander Gram Jensen.

Stort poteltiale 
Han mener, at potentialet for appen, der blandt andet kan læse undertekster op på Netflix, er stort.

- Cirka 10 procent lider af ordblindhed, men i første omgang koncentrerer vi os om Skandinavien, hvor der er cirka 2 millioner, som lider af ordblindhed. Så det er et stort marked, siger Alexander Gram Jensen.

Han fortæller, at SubReader allerede nu er tilgængelig og har været det i cirka tre dage.

- Som udgangspunkt er appen, som den skal være, men vi kører en periode nu, hvor den er gratis for alle, hvor vi så kan rette den lidt til, inden den begynder at koste penge, siger Alexander Gram Jensen.

Læs også Entreprenør-gården er årets arbejdsplads

Til den tid vil de første 30 dage fortsat være gratis, men derefter kommer et medlemsskab til at koste cirka 29 kroner om måneden.

- Målet er at skabe en virksomhed, som vi forhåbentlig kan leve af og samtidig skabe nogle arbejdspladser, siger Alexander Gram Jensen.