Eks-politiker tiltalt i stor narkosag

Det tidligere byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Horsens, Yunus Coban, var ifølge netop offentliggjorte anklager bagmand i en sag om indsmugling af op mod 20 kg kokain og heroin til byen

Foto: Fra Facebook

I juni måned 2014 blev to narkokurerer anholdt med halvandet kilo narkotika i bilen. I november samme år anholdt politiet yderligere en narkokurer med 500 gram narkotika i bilen, og umiddelbart herefter blev endnu tre personer anholdt.

Blandt de tiltalte er ifølge Horsens Folkeblad altså et tidligere byrådsmedlem i Horsens.

Efterforskningen har medført, at der nu er rejst tiltale mod to formodede bagmænd og én formodet mellemmand i den store narkosag. Sagen drejer sig om indsmugling af hovedsageligt kokain og en mindre mængde heroin fra Holland til Horsens i Danmark.

Tiltalen omfatter i alt 22 forhold om indsmugling af kokain i 21 tilfælde og et forsøg på indsmugling. På hver indsmuglingstur er der ifølge anklageskriftet indsmuglet mellem 500 gram og op til omkring 2 kg kokain, i alt ca. 20 kg kokain og heroin.

Sagen kører over 11 dage

To af de tiltalte - en mand på 35 år og en mand på 30 år - er danske statsborgere fra Horsens området, mens den sidste tiltalte mand er en 43-årig hollandsk statsborger. Han blev den 5. maj 2015 udleveret til Danmark til retsforfølgning.

Der er allerede gennemført seks tilståelsessager i komplekset, hvoraf fem narkokurerer er blevet dømt. De er idømt mellem 3 år og 10 mdr. og op til 7 års fængsel. Desuden er en mellemmand idømt 8½ års fængsel i det omfattende sagskompleks.

Sagen forventes domsforhandlet over 11 dage ved retten i Horsens, og der vil blive ført omkring 11 vidner. Sagens anklager er fungerende senioranklager Lenette Skak fra Sydøstjyllands Politi.

Det er den såkaldte Task Force Vest, der har stået for efterforskningen. Gruppen er en særlig enhed, der proaktivt efterforsker rocker - og bandekriminalitet, organiseret indbrudskriminalitet, hælerier og hjemmerøverier.