Direktør: Vi må gøre noget nu

AC Horsens kommer ud af 2014 med et millionunderskud

Foto: AC Horsens

Fodboldklubben AC Horsens kunne i går fremlægge sit regnskab for det seneste år. Et regnskab, som var tydeligt præget af klubbens nedrykning til 1. division.

Færre tv-indtægter, sponsorater og indtægter fra entrébilletter har efterladt klubben med et underskud på 10,4 millioner kroner i 2014.

Se også: AC Horsens taber millioner

Klubbens nye direktør, Kristian Nielsen, fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at der er nødt til at ske justeringer i organisationen, hvis underskud skal vendes til overskud.

- Det er ikke noget, vi kan leve med flere år fremadrettet. Det er også derfor, vi gør noget ved det lige her og nu. Der skal sættes en stopper for underskuddet, så vi må have tilpasset vores omkostninger med vores indtægter, siger han.

Hvad angår sportslige målsætninger, har AC Horsens en klar ambition. Målet for denne sæson er en top seks-placering i fodboldens 1. division, NordicBet Ligaen, og det er ud fra den præmis, at klubben vil planlægge sin økonomi, fortæller Kristian Nielsen:

- Vi budgetterer ud fra det, vi kender, og vores ambition næste sæson er, at være i top 18 i Danmark.

Af regnskabet og den tilhørende årsrapport fremgår det, at klubbens omsætning er faldet fra 35,2 millioner kroner til 28,2 millioner kroner i perioden fra 2013 til 2014.

For at kunne vende den udvikling, skriver bestyrelsesformand Ole Simonsen i rapporten, at bestyrelsen overvejer en eventuel kapitaludvidelse og også en afnotering af selskabet.

AC Horsens ligger inden forårsstart på en en femteplads i Nordicbet Ligaen.

Du kan læse hele årsrapporten på AC Horsens' hjemmeside ved at klikke her.