DF'er undrer sig over Dyne-Larsen

Folketingsmedlem Claus Kvist Hansen (DF) savner svar fra Lars Larsen fra JYSK

Fagbladet 3F kunne i går fortælle, at JYSK-ejer Lars Larsen angiveligt afviser danske arbejdsløse til ledige stillinger for i stedet at hyre gratis udenlandsk arbejdskraft i form af flygtninge. Påstandene kommer fra flere ansøgere til jobs på virksomhedens lager i Uldum vest for Horsens.

Her oplevede de danske ansøgere efter eget udsagn, at de blev fravalgt, fordi andre kandidater havde bedre forudsætninger og mere erfaring. Og det var så altså flygtninge, der blev hyret med tilskud som gratis arbejdskraft, der fik de ledige jobs.

- Jeg håber, at jeg tager fejl, men det ser for mig ud til, at JYSK har ansat et antal flygtninge på bekostning af danske arbejdsløse? Om det hele bror på en fejl, eller om det skyldes, at danske arbejdssøgende ikke er kvalificerede eller ikke vil arbejde på nathold - sådan som det fremgår af artiklen, ved jeg naturligvis ikke noget om, lyder det fra Folketingsmedlem Claus Kvist Hansen (DF) som kommentar til historien.

Flygtninge uden arbejde koster dyrt

Håber på svar fra Lars Larsen

JYSK' egen forklaring var nemlig, at man havde problemer med at få andre end flygtningene til at arbejde på skæve tidspunkter, og samtidig var kvaliteten åbenbart ikke god nok.

Om den så er højere hos flygtningene, og om danskerne er blevet spurgt, om de vil arbejde og nat, står stadig ret uklart.

- Jeg håber ikke, at beslutningen skyldes, at det for JYSK er en økonomisk fordel at ansætte flygtninge med tilskudsordninger fremfor at ansætte danskere i ordinære jobs, siger Claus Kvist Hansen.

Han håber samtidig på, at Lars Larsen svarer på kritikken og kommer med en fyldestgørende forklaring. Det har ikke været muligt for TV 2 | ØSTJYLLAND at fange forretningsmanden til en uddybning af sagen.