- Det er skolens valg

Horsens Kommunes uddannelsesdirektør svarer på kritik af skoleudflugt til center, der underviser i meditation og tantrasex

03:11

1 af 2

Det er op til skolen at vurdere, hvilke virksomhedsbesøg, der er relevante. Sådan lyder det fra Horsens Kommunes uddannelsesdirektør Kjeld Kristensen, efter at debatten er blusset op om, hvorvidt det var en god idé, at Gedved Skole sendte deres 2. klasse på besøg på Tigerens Rede, der underviser i blandt andet meditation og tantrasex.

Forældre har raset over besøget:

- Jeg er sådan set lidt ligeglad med, hvad de laver på Tigerens Rede. Min bekymring er, at man fra skolens side lader børn - små børn - besøge, hvad jeg betegner som en religiøs sekt, siger en af forældrene, Per Johansson, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: Forældre raser over skoleudflugt

Men ifølge uddannelsesdirektøren var det heller ikke meningen med udflugten:

- Nu er det slet ikke målet for besøget, at man skal lære noget bestemt om det, der foregår på Tigerens Rede. Man skal lære om en virksomhed, som er i lokalsamfundet, siger Kjeld Kristensen.

Han understreger desuden, at det er op til den enkelte skole at bestemme, hvor udflugterne skal gå hen:

- Det er skolen, der har det valg. Det er den enkelte lærer, som beskriver det pædagogiske læringsmål for et sådant besøg, og på den baggrund vurderer skolelederen, om det også har et perspektiv, forklarer han.

I videoen øverst på siden kan du se et interview med Kjeld Kristensen og høre, hvor han mener grænsen for, hvor elever kan tage på udflugter hen, bør gå.