De vandt i Horsens

3.000 tilskuere så Silas Holst og Sara Maria Franch-Mærkedahl vinde Vild med dans

Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst vandt fredagens Vild med dans-finale i Forum Horsens. Foto: TV2OJ/Michael Langhoff (TV 2)

3.000 tilskuere var på plads i Forum Horsens, da den første Vild med dans-finale nogensinde blev afholdt i provinsen.

Sidst på aftenen stod det klart, at sejren i år går til den professionelle danser Silas Holst og vejrpigen Sara Maria Franch-Mærkedahl.

Men det var ikke bare to dansepar, der dystede, da Vild med dans-finalen fredag aften løb over dansegulvet i Forum Horsens.

Finalen var også en kamp mellem Silas Holst og hans ægtemand, skuespilleren Johannes Nymark, der har dannet dansepar med den professionelle danser Claudia Rex.

Til sidst var det dog Silas Holst og Sara Maria Franch-Mærkedahl, der foran de 3.000 tilskuere blev udråbt som vindere af den 11. sæson af Vild med dans.

Det er femte gang, Silas Holst har nået en finale i Vild med dans og anden gang, han vinder.

Da parrene havde været på gulvet i de tre danse, de hver skulle vise, betød dommernes point, at Silas Holst og Sara Maria Franch-Mærkedahl lå i spidsen.

Se: Klar til finalen

I deres freestyle-dans, der blev opført til den australske sangerinde Sias kæmpehit "Chandelier", viste vejrpigen, hvis far er cirkusartist, for første gang i programmet sine egne cirkus-evner, da hun lod sig svinge højt over gulvet i et reb.

Bookmakerne havde på forhånd spået, at Silas Holst og Sara Maria Franch-Mærkedahl ville vinde finalen.

Omkring 1,1 million danskere så med, da Astrid Krag røg ud i semifinalen sidste fredag.

Det var i øvrigt tredje gang, at Silas Holst og Claudia Rex dystede mod hinanden om trofæet. Silas har nu vundet to gange, mens Claudia Rex har trukket sig sejrrigt ud af duellen en enkelt gang.

TV2 planlægger endnu en sæson af programmet næste år.