Bytorv Horsens lukker otte butikker

Alle 8 butikker giver underskud, oplyser BRF Kredit, som overtog Bytorv Horsens i januar 2015

Foto: Colourbox

Indkøbscentret Bytorv Horsens lukker otte butikker med underskud. Det oplyser BRF Kredit, som overtog ejerskabet af Bytorv Horsens i januar 2015 i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om butikkerne Benetton, Companys, Bad Boys/Bad Girls, Spencer Mens Wear, 1. Floor, b.young og Garderobeskabet samt en butik med salg af restvarer, der siden efteråret 2012 har været drevet af Aberdeen Asset Management.

- BRF Kredit og vi har besluttet at nedlægge de otte butikker hurtigst muligt, da alle otte har været underskudsgivende i hele deres levetid, og det har drænet likviditeten i det ellers succesfulde moderselskab, der ejer ejendommen med butikscentret Bytorv Horsens, udtaler Bjarke Cloos, Co-Head of Asset Management Denmark.

- Det er primært dette forhold, der har medført, at BRF Kredit for nylig overtog ejerskabet af selskabet, for at sikre værdierne i selskabet, der danner sikkerhed for BRF Kredits lån til selskabet.

Etablerede selv butikkerne

Beslutningen om at oprette og drive de otte butikker blev truffet af den tidligere ejer, Kongeegen A/S. Det var oprindelig meningen, at butikkerne skulle lejes ud til kæder og franchisetagere, men da det ikke lykkedes at leje ud på de ønskede vilkår, traf ledelsen beslutning om selv at etablere disse butikker.

- Både BRF Kredit og Aberdeen opfatter det som grundlæggende forkert, at et ejendomsselskab som Bytorv Horsens ApS selv skal drive butikker - i konkurrence med egne kunder, dvs. de øvrige lejere i centre, og vi ønsker derfor ikke, at selskabet fortsat skal drive de otte butikker, der er oprettet i butikscentrets eget regi, siger Bjarke Cloos.

Nedlæggelsen af de otte butikker sker senest med udgangen af maj 2015. Det betyder, at medarbejderne har modtaget deres opsigelse i denne uge.

- Det eneste der vil kunne ændre på planerne om lukning er, at der viser sig at være eksterne interesserede, der vil overtage butikkerne. Men det ligger fast, at butikkerne ikke vil blive drevet videre af Bytorv Horsens selv, siger Bjarke Cloos.