Borgerforening er udfordret: Nu laver de juletræs-protest

En lokal borgerforening i Hovedgård ved Horsens har taget alternative metoder i brug for at skaffe medlemmer

- Jeg grinte temmelig meget, da jeg så træet. Jeg synes, det er god humor, siger Lisa Andersen Frost fra Hovedgård til TV2 ØSTJYLLAND.  

Det ligner til forveksling nytårsløjer fra naboens børn.

Et lille juletræ på toppen af noget der minder om en lygtepæl, vækker lige nu opsigt i Hovedgård ved Horsens.

Juletræet i Hovedgård ved Horsens. 
Juletræet i Hovedgård ved Horsens. 

Men i dette tilfælde er der faktisk et formål med galskaben. Træet er nemlig et protest-juletræ. 

- Vi har valgt at bruge det træ for at gøre opmærksom på, at borgerforeningen er udfordret, og at borgerne i Hovedgård i højere grad er nødt til at være medlem, hvis vi skal have midler og lave arrangementer, lyder det fra Bente Gleerup, der er formand for Hovedgård Borgerforening, til TV2 ØSTJYLLAND.

Juletræet skal få borgernes øjne op

På nuværende tidspunkt er kun omkring en fjerdedel af husstandene i byen medlem af foreningen. Og det giver ikke mange penge i kassen.

quote Det er også for at lave et statement for at vise, at alternativet er, at der måske slet ikke er noget juletræ til næste år.

Bente Gleerup, formand, Hovedgård Borgerforening

- Det er et genbrugstræ fra en julefest, som vi har fået forærende, og så har vi genbrugt det på den her måde for at spare penge simpelthen. Men det er også for at lave et statement for at vise, at alternativet er, at der måske slet ikke er noget juletræ til næste år, siger Bente Gleerup.

Et juletræ til byen kan nemlig koste helt op mod 5.000 kroner, fortæller Bente Gleerup. Og det er mange penge, når kontingentet for at være medlem ligger på lige under 200 kroner pr. husstand.

Håber på flere medlemmer 

Opfattelsen er dog ikke, at borgerne i byen ikke ønsker at støtte op om borgerforeningen og dens mange arrangementer. Problemet har i højere grad været, at borgerne simpelthen ikke er opmærksomme på, at der findes en borgerforening.

- Jeg er medlem, fordi de for nogle år siden var på gaden og sige, at de manglede medlemmer, men før det var jeg slet ikke klar over, at man kunne melde sig ind i borgerforeningen, lyder det fra Lisa Andersen Frost. 

Lisa har været medlem af Hovedgård Borgerforening i knap to år. Tidligere var hun ikke medlem, da hun ikke vidste, at man kunne melde sig ind. Hun synes derfor, at det er godt, at borgerforening nu gør opmærksom på sig selv igen med det alternative juletræ. 
Lisa har været medlem af Hovedgård Borgerforening i knap to år. Tidligere var hun ikke medlem, da hun ikke vidste, at man kunne melde sig ind. Hun synes derfor, at det er godt, at borgerforening nu gør opmærksom på sig selv igen med det alternative juletræ. 

Borgerforeningen håber derfor, at de med flere kampagner og det alternative juletræ, fremadrettet får skaffet flere medlemmer. 

- Vi håber, at medlemstallet kan komme op på 75 procent i stedet for de 25 procent, som vi har nu, siger Bente Gleerup.

- Det giver et sammenhold i byen. Hvis vi ikke har borgerforeningen, så er der mange ting, som vi mister i vores by. Vi har for eksempel en meget stor byfest i byen, og det kan jo blive et spørgsmål, om den kan opretholdes, siger Lisa Andersen Frost. 

Studie i udlandet

Onlineuddannelse hitter: Julie skal studere i Horsens fra sit hjem i Saudi Arabien

Aarhus Lystbådehavn

Lort i vandet: - Hold jer fra at bade!

djrus marias piger

play 35 skyl på tre dage - skybrud pøser ned over Danmark

Faste vaccinationssteder på vej

Endnu en kommune åbner for vaccination uden tidsbestilling

IMG_0950

Mountainbikerytter kørt på hospitalet efter grimt styrt i skoven

20200912-154735-A-1920x1280we

- Det er et trafikuheld i slowmotion, siger formand om nye optagelsestal

Dagens mest læste