Boliger til 9000 kan være på vej: Borgere på guidet tur ved Nørrestrand

Borgere fik lørdag mulighed for at lære mere om udviklingsplanen for Nørrestrand.

01:03

Uspoleret natur lige ved hoveddøren. Det kan snart blive virkelighed for 9000 horsensianere. Byrådet i Horsens Kommune vedtog nemlig den 24. oktober 2017, at offentliggøre et forslag til en ny udviklingsplan for en ny bydel ved Nørrestrand.

Lørdag inviterede Horsens Kommune derfor interesserede borgere med på en guidet bustur ud til området, hvor de kunne opleve Nørrestrand og blive klogere på udviklingsplanen for området. 

Læs også Horsens midtby skal forvandles: Fuld gas på udviklingen

- Jeg er meget interesseret i, hvad der skal ske med området herude, siger Anders Korshøj, der var taget med på busturen.

Guider med på turen

Horsens Kommune havde arrangeret tre busture, og det blev ikke et problem for kommunen at fylde busserne. Der var nemlig allerede på forhånd fuldt booket i alle tre busser.

Der var fyldte busser, da borgere kom på guidet tur ved Nørrestrand.

Til at guide de mange fremmødte igennem dagen var arkitekt Sanne Wenzel Jespersen og biolog Jan Kunstmann, der svarede på spørgsmål omkring kommunens udviklingsplan.

- Det er rigtig vigtigt, at komme ud på stedet og fortælle om, hvad det er for en planlægning, vi forestiller os at gå i gang med, og hvad det er for nogle naturprojekter, vi er ved at sætte i værk, siger Sanne Wenzel Jespersen. 

Interesserede borgere

Flere af horsensianerne, der var taget med på turen, var meget interesseret i, hvad planerne var for området. Flere var også skeptiske for, hvad det de nye planer ville få af betydning for området.

Min mor bor i Nørrestrand, og så var vi lidt interesseret i, hvad der skal ske med området.

Morten Tyrsted.

- Min mor bor i Nørrestrand, og så var vi lidt interesseret i, hvad der skal ske med området. Det er jo et flot område, så det vil være lidt synd, hvis der skal være nybyg over det hele, siger Morten Tyrsted.

- Det er da et stort og spændende projekt, men man må vel også kunne finde andre byudviklingsområder end her, siger Anders Korshøj.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere fra dagens guidet tur til Nørrestrand.