Black Cobra til Østjylland

Rocker-trængsel i fængslerne

Ifølge DR Nyheders oplysninger er Kriminalforsorgen begyndt at flytte rundt på de fængslede medlemmer af Hells Angels, Bandidos og Black Cobra.

Inden længe oprettes der en helt ny særafdeling for indsatte HA'ere i Vestre Fængsel i København. Her har Bandidos ellers siddet. Bandidos flyttes derpå til Nyborg Statsfængsel. Her har en del Black Cobra medlemmer været placeret, og de flyttes nu til det nye lukkede statsfængsel i Østjylland.

I Kriminalforsorgen siger man om flytningerne:

- Det er rigtigt, at vi lige nu flytter rundt på rocker og bandmedlemmer. Det skyldes, at vi har et meget stort antal rockere siddende ude i landets små arresthuse - og det er uholdbart i længden, siger sikkerhedschef i Kriminalforsorgen Michael Gjørup til DR Nyheder.

Der befinder sig nemlig lige nu et ekstraordinært stort antal rockere i fængslerne. I efteråret blev det toneangivende Hells Angels medlem Brian Sandberg og 14 af hans folk idømt over 130 års fængsel, så de kommer til at fylde længe i Kriminalforsorgens etablissementer.

Samtidig har politiet haft stort held med at anholde en lang række Bandidos medlemmer for især våben og narko. Det gør, at der dags dato sidder 348 rockere og bandemedlemmer i fængslerne.

Stigende spændning

Men ifølge DR Nyheders oplysninger skyldes flytningerne også, at der over den seneste tid har været en stigende spænding i bande/rocker miljøet. Især den rockerlignende indvandrebande Black Cobra ekspanderer lige nu og søger nye alliancer. Det har bragt dem på kant med især rockergruppen Bandidos.

Det var blandt andet spændinger og nye alliancer, der førte til, at politiets særlige bandeenhed Task Force Øst slog til mod 25 forskellige adresser på Sjælland i sidste uge. Her beslaglagde Task Force Øst en række våben og anholdt 9 personer, hvor af størsteparten var fra Black Cobra.

- Aktionen retter sig mod nogle bestemte personer, der prøver at positionere sig i bandemiljøet, sagde politiinspektør Magnus Andresen den 8. februar efter aktionen.