Betjente: Bandeafsnit i fængslerne er blevet for store

Fængselsforbundets formand foreslår, at man spreder bandemedlemmer ud over flere fængsler i dag

Medlemmer af bander som Loyal to Familia, Brothas, Black Jackets og Bandidos sidder i dag ofte isoleret i store bandeafsnit i landets fængsler.

Det sker især for at beskytte andre indsatte. 

Men når man samler 30-40 bandemedlemmer i et enkelt afsnit, gør gruppedynamikken dem stærke.

Konsekvensen er flere trusler mod personalet og bedre mulighed for at konspirere om fremtiden. Desuden er det sværere for fængselspersonalet at nå medlemmer, der kunne fristes af et liv uden rygmærke. 

Derfor foreslår Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, nu, at man gør op med de store bandeafsnit. I stedet bør de ifølge ham reduceres til afdelinger med plads til seks-syv bandemedlemmer, som gerne må spredes ud over landets fængsler.

Det skriver Berlingske

- Mindre afdelinger vil både give personalet mere rimelige forhold at arbejde under og bedre mulighed for at trække de kriminelle ud af miljøet, siger Kim Østerbye til Berlingske.

I håb om at sætte prop i rekrutteringen til banden Loyal to Familia (LTF) samlede Kriminalforsorgen i 2015 bandemedlemmerne på lukkede afdelinger i Horsens og Nyborg.

I dag sidder LTFs medlemmer især i Horsens. I Nyborg er der en afdeling for Bandidos. I Vestre Fængsel i København huser man netop nu i stor stil medlemmer fra de bander, der bekriger hinanden i byens gader.

Ifølge Østerbye har de store afdelinger givet blandt andre LTF bedre mulighed for at konspirere, mens de rusker tremmer.

Netop det så man ifølge formanden, da LTFs leder, Shuaib Khan, blev sat på fri fod i marts, hvorefter bandekrigen brød ud igen.

Også det kan man lægge en dæmper på med mindre grupper, mener Kim Østerbye.

Thorkild Fogde, direktør i Kriminalforsorgen, anerkender, at der er udfordringer med de store grupper af bandemedlemmer i især landets ældre fængsler.

- Jeg er enig i, at vi skal genoverveje, hvordan vi placerer de stærke fanger med forbindelse til banderne, for som det er nu, giver det grobund for, at banderne kan knytte endnu stærkere bånd, siger Thorkild Fogde.

Vaccine

Vaccineeksperiment forløber gnidningsfrit

inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone

Slik-drenge

play Da nattelivet lukkede ned, blev de slik-pushere

Skærmbillede 2021-02-26 kl. 13.08.45

Kommune indfører særlige corona-tiltag ved populær bro

20210114-034943-4-1920x1920we

30-årig narkohandler afsløret på Snapchat

Mammografi model 254-17 _1489

Færre undersøgt for brystkræft: - Tag til screening, lyder opfordringen