Bager Mette Danmarks bedste brød?
Mette Jeppesen dyster om at bage landets bedste brød
Mette Jeppesen er vant til at stå tidligt op. Normalt er det for at gøre brød og kager klar til kunderne i Kagehuset i Hovedgård, men tirsdag var anledningen en anden.
Her skulle hun bage et helt særligt brød, som skal imponere en professionel jury.
- Brødet er med speltmel og forkogte durumkerner, som har været sat i blød med malt og lidt vand. Det er med til at gøre brødet specielt, siger Mette Jeppesen.
Tirsdag skal Mette Kjær - som den eneste østjyske bager - deltage i kåringen af Danmarks Bedste Brød. Konkurrencen foregår i København, hvor hun skal dyste mod bagere fra hele Danmark i at lave det bedste specialbrød.
Om Mette Jeppesens brød er Danmarks bedste specialbrød bliver afgjort senere tirsdag, når dommerne har tygget sig gennem de mange forskellige slags brød.
Du kan møde Mette Jeppesen og høre mere om brødet i videoen øverst på siden.