Bacardi satte ild til lejlighed

Fik selv tilkaldt hjælp i gaden

Genrefoto.

Jeanette Dammann fra Horsens fortryder nok, at hun i dag lod sin kat Bacardi være alene hjemme i sin lejlighed.

For da Bacardi havde mulighed for at rende rundt i lejligheden på egen pote, klatrede den op på komfuret og fik tændt for kogepladerne, hvor der lå nogle aviser og papirer. Det skriver Horsens Folkeblad.

Der opstod hurtig røg i lejligheden og med det samme stak katten Bacardi halen mellem benene og løb sin vej fra køkkenet. Den løb dog ikke længere væk, end at den fik fanget opmærksomheden hos en af beboerne overfor.

- I dag er min sidste feriedag, så jeg sad egentlig i en stol og boblede, da jeg hørte katten gennem de åbne vinduer. Den var helt oppe at køre og prøvede at komme ud af vinduet, siger Søren Pedersen, som bor overfor lejligheden, til Horsens Folkeblad.

Han fik hurtigt ringet 1-1-2, og brandvæsnet fik slukket den mindre brand, der var opstået.

Bacardis ejer Jeannette Dammann fik opkaldet om røgudviklingen af en veninde, og hun kunne ikke tro sine egne ører.

- Jeg var henne hos min far, der bor tæt herpå. Det var en veninde, der ringede til mig, og sagde, at der var ild i min lejlighed. Jeg tænkte, det var umuligt, men løb så herned, sagde Jeanette Dammann, kort efter hun havde været med brandfolkene oppe i lejligheden for at besigtige skaderne, siger Jeanette Dammann til Horsens Folkeblad.

Katten Bacardi blev reddet ud af den røgfyldte lejlighed og led ingen skade.