Årets Boghandler: Jeg er stolt

Helle Nancke vandt Blixenprisen som Årets Boghandler

- For mig handler det om, at den glæde jeg selv har ved at læse, den vil jeg gerne videre, siger Helle Nancke, der er ejer af Bog & Ide i Horsens.

Forleden var den samlede bogbranche samlet til stor prisfest, hvor Blixenprisen blev uddelt i en række kategorier. Og her var der flere østjyske vindere

En af dem er Helle Nancke fra Horsens, som blev kåret som Årets Boghandler.

- Jeg er meget glad, stolt og forundret, for der er mange gode boghandlere her i landet. Det er lidt surrealistisk, men det er en enorm ære, siger Helle Nancke.

Det er første gang, at de 12 Blixenpriser blev uddelt, og det foregik til en stor prisfest i København i fredags.

Helle Nancke fik blandt andet prisen som Årets Boghandler for at være ekstraordinær energisk. Hun er med til at arrangere adskillige forskellige litteratur-arrangementer i Horsens-området, og hun har blandt andet været med til at starte det Det Kvindelige Litteraturselskab, som har omkring 100 medlemmer og en venteliste, der er dobbelt så lang.

Se: Østjyske vindere af Blixenprisen

- Vi mødes en gang om måneden, og så kommer forskellige forfattere og holder oplæg. Det er en stor succes, fortæller Helle Nancke. Og det er blot et af de litteratur-initiativer, som Årets Boghandler er en del af.

I de seneste dage er det væltet ind med lykønskninger på Facebook og i butikken på Søndergade 30.

- Jeg kan mærke, at folk i byen er stolte. Prisen er med til at give mig ny energi, og det betyder meget for mig, at der er kommet kunder med chokolade, vin og blomster for at ønske tillykke med prisen, siger Helle Nancke.

Udover Helle Nancke fik museumsinspektør Jeanette Varberg fra Moesgaard Museum prisen for Årets Faglitterære Udgivelse for hendes bog "Fortidens slagmarker, og der var også hæder til Aarhus Universitetsforlag for Årets Innovation, der gik til "Tænkepauser."