Arbejdet med ny gågade giver et års bøvl og rod

Det vil tage et år at renovere gågaden i Horsens. Arbejdet går i gang til sommer

Arbejdet med at renovere Søndergade, Jessensgade og Torvet i Horsens går i gang kort før sommerferien og varer så et år frem.

Arbejdet med at renovere Søndergade, Jessensgade og Torvet i Horsens går i gang kort før sommerferien og varer så et år frem.

Vi havde håbet, at vi både kunne komme i gang og få gaden færdig lidt hurtigere. Men vi må erkende, at der var flere ting end ventet, vi skulle tage højde for.

Jens Heslop, Horsens Kommune

- Vi havde håbet, at vi både kunne komme i gang og få gaden færdig lidt hurtigere. Men vi må erkende, at der var flere ting end ventet, vi skulle tage højde for, siger Jens Heslop, direktør i Horsens Kommunes Teknik- og Miljøafdeling, i en pressemeddelelse.

Planlægningen, der er ved at være færdig, er sket i samarbejdet med midtbygruppen, som består af gadens beboere, butikker og brugere.

Læs også Horsens midtby skal forvandles: Fuld gas på udviklingen

Gaden fredes i julen

- Vi har lyttet til deres behov, og lige nu sidder vi faktisk og strammer op på vores tids- og faseplaner, fordi de gjorde os opmærksomme på nogle ting på det seneste møde i gruppen. Vi kommer til at bruge gruppen meget aktivt gennem hele processen, siger Jens Heslop.

Arbejdet tilrettelægges, så der tages hensyn til konfirmationer ved kirken i foråret og caféernes udeservering til sommer. Samtidig bliver gaden helt fredet i december, hvor arbejdet indstilles, og der ryddes op af hensyn til julehandlen.

Læs også Strøgejendom i Aarhus solgt til Bestseller for 150 millioner

Man vil forsøge med forskellige aktiviteter stadig at gøre det spændende at komme i gågaden på trods af arbejdet. Eksempelvis opstilles der et udkigstårn, hvor fra man kan følge med i arbejdet.

- Jeg synes, vi har en rigtig god dialog med kommunen, og at de gør, hvad de kan for at tage mest muligt hensyn til butikkerne. Jeg er rigtig glad for, at vi får den gågade, vi har ønsket os, og som kommer til at styrke handels- og hverdagslivet i Horsens i mange år fremover, siger Peter Otto Nielsen, der er formand for detailhandelsudvalget i Business Horsens.

01:39

VIDEO: Borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen (S), fortæller her om planerne for Horsens Midtby.

Luk video