Ansøgningerne vælter ind til 150 nye østjyske jobs

Danish Crown i Horsens har modtaget næsten 300 ansøgninger til 150 nye stillinger.

Danish Crown kunne 1. oktober fortælle, at de skulle ansætte 375 nye medarbejdere som følge af en øget efterspørgsel på dansk grisekød.

Efter blot 11 dage har Danish Crown modtaget mere end 800 ansøgninger til stillingerne. Slagteriet i Horsens har modtaget næsten 300 ansøgninger på de 150 nye stillinger, som bliver oprettet der.

Men ikke nok med, at antallet af ansøgere er helt usædvanligt højt, så er ansøgerne heller ikke helt de samme, som de plejer at være, fortæller fabriksdirektør hos Danish Crown i Horsens, Jesper Frandsen.

- Det er et bredere spektrum af ansøgere, vi har nu. Det er stort set alle grupperinger, vi får ansøgninger fra, siger Jesper Frandsen til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Den 1. september meldte Danish Crown ud, at 1000 medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Horsens skulle testes for coronavirus, da en af slagteriets medarbejdere var testet positiv.

Corona-arbejdsløshed en del af forklaringen

Den store arbejdsløshed som følge af corona-krisen, tror Jesper Frandsen, spiller en afgørende rolle i både det øgede antal ansøgninger og den øgede mangfoldighed blandt ansøgerne til slagteriets 150 nye stillinger.

- Der er nogle brancher, der er høj arbejdsløshed i. Blandt andet restaurationsbranchen. Vi har også allerede ansat tjenere, der er under oplæring på slagteriet, siger Jesper Frandsen.

Han fortæller desuden, at ansøgninger til slagteriets jobopslag normalvis i høj grad kommer fra tre grupper: Langtidsledige, unge og udlændinge.

Men de udgør en langt mindre del af ansøgerne denne gang, hvilket Jesper Frandsen ser meget positivt på:

- Det kan kun gøre vores arbejdsplads rigere, at vi kan bringe flere forskellige erhvervsmæssige baggrunde ind på fabrikken, siger Jesper Frandsen.

Den store arbejdsløshed som følge af corona-krisen, tror Jesper Frandsen, spiller en afgørende rolle i både det øgede antal ansøgninger og den øgede mangfoldighed blandt ansøgerne til slagteriets 150 nye stillinger.
Den store arbejdsløshed som følge af corona-krisen, tror Jesper Frandsen, spiller en afgørende rolle i både det øgede antal ansøgninger og den øgede mangfoldighed blandt ansøgerne til slagteriets 150 nye stillinger. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ansætter 150 på trods af smitteudbrud

Det igangværende smitteudbrud på slagteriet i Horsens vil ifølge fabrikkens direktør, Jesper Frandsen, ikke få den store betydning for ansættelsesprocessen.

Han fortæller, at de naturligvis har måttet fokusere på situationen omkring smitteudbruddet, og derfor først for alvor påbegynder ansættelsesfasen nu.

Men ifølge Jesper Frandsen vil det altså kun få ganske få og næsten ubetydelige konsekvenser for ansættelsesprocessen fremadrettet.

- Også i fremtiden vil vi være forsigtige med smitte, så samtaler vil formentlig blive holdt et andet sted og dermed væk fra produktionen og fabrikken, siger Jesper Frandsen.

Afrikansk svinepest skaber 150 nye jobs i Horsens

De 375 jobs, som Danish Crown nu på landsplan søger at besætte, er den største ansættelsesrunde for virksomheden i over 15 år.

Grunden til de mange ansættelser skal findes hos vores naboland i syd. Tyskland blev nemlig i begyndelsen af september ramt af et større udbrud af afrikansk svinepest.

Det har haft den betydning, at Tyskland nu er afskåret fra at eksportere til de fleste lande uden for Europa.

På den måde er det nu mere attraktivt at fede grise op til slagtning i Danmark i stedet for at sælge dem til landmænd i Tyskland, når de runder 30 kilo. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

I juni 2019 måtte Danish Crown i Horsens fyre 175 medarbejdere. Det var, ifølge slagteriet, konsekvensen af, en nedgang i tilførslerne af slagtegrise.