Anker dom mod 23-årig chauffør

23-årig lastbilchauffør er idømt bødestraf for uagtsomt manddrab på E45 Motorvejen, men nu skal sagen i landsretten

Statsadvokaten har besluttet at anke byrettens dom mod en 23-årig lastbilchauffør, som 5. december sidste år bragede ind i en bilkø og forårsagede et stort harmonikasammenstød.

Tre mennesker blev dræbt, og flere blev kvæstet i ulykken på motorvejen E45 ved Hedensted tæt på Horsens.

Retten i Horsens valgte at idømme den 23-årige chauffør otte dagbøder à 500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år.

Se: 23-årig slipper for Fængsel

Han blev kendt skyldig i tre gange uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af færdselsloven, men fra retten lød det, at man fulgte tidligere sager afgjort i Højesteret.

Alligevel har Statsadvokaten altså besluttet, at sagen skal ankes til skærpelse i landsretten. Det fortæller den dømtes advokat, Henrik Hougaard, til Ritzau.

Se: Bilinspektør tvivler på forklaring

I byretten kom det frem, at chaufføren hverken var påvirket af alkohol eller talte i telefon. Samtidig overholdt han køre- og hviletidsbestemmelserne og kørte kun lidt hurtigere end tilladt.

Den 23-årige forklarede under retssagen, hvordan ulykken skete:

- Jeg kommer kørende og har ikke noget foran mig i 200-300 meter. Så kigger jeg ud i spejlet for at sikre mig, at læsset ligger, som det skal. Idet jeg kigger op, står det hele stille foran mig, sagde han.