Alle køreprøver udsat igen: Kasper må se langt efter sit kørekort

Siden den 12. december har det været umuligt at få kørekort til motorcykel og personbil på grund af corona. Køreskoleelever må væbne sig med tålmodighed helt fra til den 7. februar.

Corona stikker en kæp i hjulet i stort set alle hjørner af vores samfund. Sådan er det også med køreprøverne.

Det gælder blandt andet for 20-årige Kasper Holdgaard Johannesen fra Horsens, der dumpede sin første køreprøve før jul.

Allerede dengang måtte han vente til det nye år for at kunne få en ny prøve. Men fredag oplyste Rigspolitiet på Twitter, at alle køre– og teoriprøver nu er indstillet foreløbigt frem til og med den 7. februar på grund af corona:

quote Jeg synes, det er superirriterende.

Kasper Holdgaard Johannesen

- Jeg synes, det er superirriterende, at vi skal vente ekstra lang tid, efter at vi allerede har gået igennem alle prøverne og teoritimerne og bare skal vente på køreprøven, siger Kasper Holdgaard Johannesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Når det bliver den 7. februar, vil der have været næsten to måneder, hvor ingen har kunnet tage kørekørt. Med undtagelse af i storvognskategorien, hvor der stadig gennemføres prøver. Det er blandt andet busser og lastbiler.

Kasper Holdgaard Johannesen synes, at det er superirriterende, at han skal vente ekstra lang tid, efter at han allerede har gået igennem alle prøverne og teoritimerne og bare skal vente på køreprøven.
Kasper Holdgaard Johannesen synes, at det er superirriterende, at han skal vente ekstra lang tid, efter at han allerede har gået igennem alle prøverne og teoritimerne og bare skal vente på køreprøven.

Kommer til at vente længe

John Møller er Kasper Holdgaard Johannesens kørelærer. Og han forstår udmærket godt frustrationen:

- Kasper er 20 år og har glædet sig til at få sit kørekort. Han skal bruge det på arbejde hver dag. Det kan han ikke nu, og der går lang tid før Kasper kan få sit kørekort, siger John Møller, der er kørelærer hos 1driver.dk i Horsens.

Kørelærer, John Møller, kan godt forstå frustrationen hos hans elever.
Kørelærer, John Møller, kan godt forstå frustrationen hos hans elever.

Kasper Holdgaard Johannesen kan komme til at vente længe på en køreprøve. Også hvis der bliver åbnet for prøverne igen den 7. februar:

- Når corona er ovre, så er Kasper i kø ligesom alle andre. Alle nybegyndere og generhververe. Han har ikke førsteprioritet, så det er et lotteri, hvornår han får en køreprøve, siger John Møller.

Sidste gang der var lukket ned for køreprøver kom der efterfølgende en pukkel, hvad angår teori- og køreprøver. John Møller forudser, det samme sker også denne gang.
Sidste gang der var lukket ned for køreprøver kom der efterfølgende en pukkel, hvad angår teori- og køreprøver. John Møller forudser, det samme sker også denne gang.

Det er anden gang, at køreskolerne er ramt af lockdown. Sidste gang kom der efterfølgende en pukkel, hvad angår teori- og køreprøver. John Møller forudser, det samme sker også denne gang:

- Det ville kunne hjælpe gevaldigt, hvis politiet kunne sætte ekstra ressourcer ind og hjælpe os over puklen de første tre måneder, siger han.

VIDEO: Corona stikker en kæp i hjulet i stort set alle hjørner af vores samfund. Sådan er det også med køreprøverne, der nu er indstillet foreløbigt indtil den 7. februar. Se indslaget fra den 17. januar her.

Kommer til at koste ekstra tid og penge

Kasper Holdgaard Johannesen tror ikke, at han efter to måneders ufrivillig pause fra kørselstræningen ville kunne sætte sig ind i en bil og bestå prøven.

Derfor kommer det både til at koste tid og ekstra penge til flere lektioner, når han en dag kan genoptage sit arbejde mod kørekortet:

- Jeg gider heller ikke gå op igen og så ikke bestå. Især i den her tid hvor der er så mange, der skal til, og der er lang ventetid. Så bliver jeg nødt til at være klar og bestå første gang, siger Kasper Holdgaard Johannesen.

For at få kørekort skal man bestå en teoriprøve og en køreprøve.

Teoriprøven er en teoretisk prøve, som eleverne skal bestå, før de kan få lov at tage kørekortet. Prøven tager cirka en halv time og tester elevernes viden inden for færdsel og trafik. Man skal have gennemført 29 teorilektioner, før man må tage teoriprøven.

Derudover skal man have mindst 16 kørelektioner af 45 minutters varighed i køreskolens biler.

Både teori- og køreprøve afholdes ved ens lokale politis prøvested.

DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9091

play Er der plads til flere borgere i Balle?

Højskolerute

play Få inspiration til din gåtur i solen

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit