Affaldet hober sig op

Borgere smider om sig med affald

Øldåser, kød fra tømte frysere og sække med haveaffald er blot nogle af de eksempler på affald, som borgere i Horsens Kommune kan finde på at læsse af ved miljøstationerne rundt om i byen.

Men stationerne er kun beregnet til papir og flasker. Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Borgernes vane med at efterlade affald på den måde skyldes ikke nødvendigvis, at miljøstationerne er fyldte.

- Problemet med at folk sætter alle mulige former for affald ved siden af stationerne er stigende, fortæller Anne Dorthe Christensen fra Affald og Genbrug i Horsens Kommune. Hun tilføjer, at de ansatte bruger adskillige ekstra arbejdstimer på at få det fjernet.

- I nogle tilfælde har dyr nået at sprede affaldet ud over et stort område. Andre gange er affaldet så tungt, at det ikke kan løftes manuelt. Det kan være sække med mursten, som vi hyppigt ser eller vådt haveaffald, fortæller Anne Dorthe Christensen.

Tiltrækker rotter 

Problemet med, at affaldet ikke afleveres på rette sted, er fra tid til anden særligt stort i nogle af byens kvarterer. Her lader borgerne sække med skrald stå på gaden og det tiltrækker rotter. Det samme gælder for kød fra tømte frysere eller hjemmeslagtning, som folk også af og til stiller fra sig ved miljøstationerne.

- Uanset hvor affaldet smides, spores ejermændene desværre sjældent. Men i de tilfælde hvor det sker, får det konsekvenser, fortæller Anne Dorthe Christensen.

Der er i alt opstillet ca. 115 miljøstationer i Horsens Kommune. De fleste bliver tømt en gang om ugen. Miljøstationerne er kun beregnet til papir, glas, flasker og batterier. Dagrenovation bliver hentet af skraldemændene, mens øvrigt affald skal afleveres på genbrugspladserne.