Affald: Horsens' huller er store nok

I Horsens er der modsat i Aarhus ikke problemer med for små huller i affaldscontainerne

01:23

I Horsens døjer de ikke med huller, der er for små til affaldet. Det er et problem, som netop nu plager det nye aarhusianske affaldssystem.

- Vi har valgt et hul, der svarer til en fem liters dunk, fortæller teamkoordinator Anne Dorthe Christensen fra Affald og Trafik i Horsens.

I Aarhus er midtbyens affaldssortering løbet ind i problemer, selv om systemet kun er få uger gammelt. Hullerne i containerne er simpelthen for små til eksempelvis plastdunke, og når folk ikke kan komme af med affaldet, er der en risiko for, at de smider det andre steder. 

Læs også Ny affaldssortering lider af pladsproblemer

I Horsens har borgerne sorteret affald i et år. Mantraet fra kommunens side har været, at sorteringen skulle være så enkel for folk som mulig, fortæller Anne Dorthe Christensen.

- Jo nemmere det er at sortere affaldet, desto mere bliver også sorteret, siger hun.

Det overordnede mål for Horsens er at genanvende halvdelen af det plastaffald, der samles ind. Allerede efter et år bliver 36 procent genanvendt. 

- Det er rigtig godt for miljøet, siger Anne Dorthe Christensen.

Bedømt på antallet af klager er bogerne i Horsens glade for deres affaldssystem. Kun to har klaget i løbet af det år, det har kørt.  

I videoen øverst fortæller teamkoordinator Anne Dorthe Christensen, hvordan Horsens' affaldssystem fungerer.