Advarsel virker: Kommune skaffer 2 millioner på 2 måneder

Horsens Kommune har sendt advarsler og rykkere ud til borgere og virksomheder, der ikke betaler deres ejendomsskatter til tiden

I juni i år sendte Horsens kommune et brev til 419 borgere og virksomheder, om at det ville få konsekvenser, hvis de ikke betalte deres ejendomsskatter.

Det ville udløse udlæg i deres ejendom.

Advarslen har bidraget, til at kommunen foreløbig har inddrevet 2 mio. kr. af de i alt 3,3 mio. kr., som borgerne skylder i ejendomsskat for 2016 og første halvdel af 2017.

Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Og det resterende beløb på 1,3 mio. kr. er vi i fuld gang med at inddrive, siger regnskabschef Niels Ravn fra Horsens Kommune.

Sender et signal

Han understreger det vigtige i at få meldt ud, at det får konsekvenser, når borgere og virksomheder undlader at betale deres ejendomsskat.

- Horsens Kommune udsender rykkere og følger op med underretninger, der kan ende som inkassosager og i værste fald tvangsauktion. Det er et vigtigt signal at sende til omverdenen – og ikke mindst til de mange borgere som betaler deres ejendomsskat til tiden.

Ifølge Niels Ravn er det meget tilfredsstillende at se de resultater, Horsens Kommunes konsekvente inddrivelse af ejendomsskatter har givet, efter at kommunen pr. 1 februar i år overtog opgaven fra SKAT.

Store forventninger

- Da Horsens Kommune sidst havde opgaven, lykkedes det os at holde restancen på under 100.000 kr., og dér forventer vi at komme vi ned igen.

Sidste frist for betaling af ejendomsskatten for 2. halvdel af 2017 var 7. august. Der udsendes rykkere for ubetalte krav ultimo august 2017.

Ejendomsskatter omfatter – udover grundskyld til kommunen – udgifter til rottebekæmpelse, renovation, skorstensfejning m.v.

020321 digi Ny døgnvarmestue

play Ny varmestue skal afhjælpe uro og nabogener

1600px_COLOURBOX49735143

Bilist sendt på skadestuen efter sammenstød i det vestlige Aarhus

Letbanen

Onsdag morgen holder letbanen igen stille på grund af frost

Hjemmeundervisning

Undervisningsminister vil have flere børn til nødundervisning

020321 Genåbning REAX ILVA ATT 19.30 Still

Genåbningskrav vækker frustration hos store butikker: - Det giver ingen mening

20200921-122008-L-1920x1280we

Tæt tåge over Østjylland: - Kør forsigtigt