Advarsel virker: Kommune skaffer 2 millioner på 2 måneder

Horsens Kommune har sendt advarsler og rykkere ud til borgere og virksomheder, der ikke betaler deres ejendomsskatter til tiden

Foto: Colourbox - genrefoto

I juni i år sendte Horsens kommune et brev til 419 borgere og virksomheder, om at det ville få konsekvenser, hvis de ikke betalte deres ejendomsskatter.

Det ville udløse udlæg i deres ejendom.

Læs også Skulle hente noget i bilen: Pludselig var vejen fyldt med cirkusdyr

Advarslen har bidraget, til at kommunen foreløbig har inddrevet 2 mio. kr. af de i alt 3,3 mio. kr., som borgerne skylder i ejendomsskat for 2016 og første halvdel af 2017.

Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Og det resterende beløb på 1,3 mio. kr. er vi i fuld gang med at inddrive, siger regnskabschef Niels Ravn fra Horsens Kommune.

Sender et signal

Han understreger det vigtige i at få meldt ud, at det får konsekvenser, når borgere og virksomheder undlader at betale deres ejendomsskat.

- Horsens Kommune udsender rykkere og følger op med underretninger, der kan ende som inkassosager og i værste fald tvangsauktion. Det er et vigtigt signal at sende til omverdenen – og ikke mindst til de mange borgere som betaler deres ejendomsskat til tiden.

Læs også I Horsens kæmper de også for lokale busruter

Ifølge Niels Ravn er det meget tilfredsstillende at se de resultater, Horsens Kommunes konsekvente inddrivelse af ejendomsskatter har givet, efter at kommunen pr. 1 februar i år overtog opgaven fra SKAT.

Store forventninger

- Da Horsens Kommune sidst havde opgaven, lykkedes det os at holde restancen på under 100.000 kr., og dér forventer vi at komme vi ned igen.

Læs også Udskydelse af besparelser på busruter: Vil i dialog med kommunerne

Sidste frist for betaling af ejendomsskatten for 2. halvdel af 2017 var 7. august. Der udsendes rykkere for ubetalte krav ultimo august 2017.

Ejendomsskatter omfatter – udover grundskyld til kommunen – udgifter til rottebekæmpelse, renovation, skorstensfejning m.v.