700 elever samler affald

Skoleelever sætter fokus på affald og miljø

700 elever fra Horsens Kommunes 5. klasser har i år meldt sig til RENE UGER, der starter i denne uge.

- Det er dejligt, at så mange børn har meldt sig til, siger Anne Dorthe Christensen, Affald og Genbrug og tilføjer, at netop elever i 5 klasse er den perfekte målgruppe:

- Erfaringerne viser, at elever er mest motiveret for at lære om affald, når de går i 5. klasse. Før er de for små til, at de kan forstå sammenhængen. Umiddelbart efter begynder hormonerne at røre på sig, og så er affald i hvert fald det sidste, de tænker på, siger hun.

Det er 9. gang, Horsens Kommune arrangerer RENE UGER, og som noget nyt i år strækker aktiviteterne sig over en ekstra uge, så de varer fra uge 36 til og med uge 40.

32 klasser

I alt har 32 klasser fra 14 forskellige skoler tilmeldt sig. Eleverne skal i løbet af RENE UGER samle affald, på rundvisning på Genbrugspladsen, lave skraldekunst og meget mere.

Klasserne får desuden besøg af en renovationsbil, der medbringer en skraldemand, en skuespiller fra Komediehuset og en kommunal miljømedarbejder.

RENE UGER arrangeres i et samarbejde mellem Horsens Sund By, Horsens Vand og Skoletjenesten og Teknik og Miljø i Horsens Kommune.