500 slagteriarbejdere strejker i protest mod overenskomst

Ansatte på Danish Crowns svineslagteri ved Horsens har fredag nedlagt arbejdet

Kun 26 slagteriarbejdere på Danish Crown i Horsens stemte torsdag ja til den nye overenskomst (arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Fredag er en god dag at være gris på Danish Crowns svineslagteri ved Horsens.

De kommende dage vil vores kunder, og i sidste ende forbrugerne i både Danmark og udlandet, komme til at kigge langt efter vores varer.

Søren F. Eriksen, CEO, Danish Crown

500 slagterimedarbejdere er nemlig gået hjem i protest mod resultatet af den netop indgåede overenskomst.

- Kollegerne har behov for at vise skuffelse, utilfredshed og frustrationer. De er dem, der har fået mindst ud af den her overenskomst, siger tillidsmand Klaus Olesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han forventer, at yderligere 150 medarbejde går hjem i løbet af fredagen.

Læs også Medarbejdere strejker hos Danish Crown: Ingen svin slagtes

1108 af omtrent 1350 slagteriarbejdere på Danish Crown i Horsens stemte torsdag nej til det forslag, der kom fra forligsmanden. Blot 26 stemte ja. 

Overenskomsten blev alligevel vedtaget, da samtlige stemmer fra medlemmer af de forskellige fagforbund under LO bliver lagt sammen. Sammenlagt var der et flertal på 57 procent.

- Rigtig ærgerlig situation

Den nye overenskomst betyder, at slagteriarbejdere kan komme til at arbejde 42 timer om ugen i perioder. Overarbejdet skal afspadseres inden for et år.

En stor del af medarbejderne på Danish Crowns slagterier i Herning og Blans har også nedlagt arbejdet som en reaktion på urafstemningen om overenskomsterne 2017.

Læs også Danish Crown: Konflikt skader vores ry

- Det er en rigtig ærgerlig situation, vi står i lige nu. De kommende dage vil vores kunder, og i sidste ende forbrugerne i både Danmark og udlandet, komme til at kigge langt efter vores varer, siger Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown, i en pressemeddelelse

Ifølge Danish Crown betyder arbejdsnedlæggelserne, at over 100 kunder ikke får leveret de varer de har bestilt, mens over 250 landmænd har fået aflyst afhentning af grise.