35-årig fængslet i stor sag om 840 kilo hash

Den 35-årige mand har tilstået sin rolle i sagen.

Arkivfoto.

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 35-årig mand fra Horsens tre år og seks måneders fængsel for besiddelse af 840 kilo hash. Derudover blev manden også dømt for indbrud og hæleri.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Læs også Pensionister i oprør: Der mangler voksne mennesker i Folketinget

Sagen har baggrund i en større politiaktion tilbage i marts måned, som var resultat af flere måneders efterforskning. Her lykkedes det politiet at anholde 15 personer i en nøje planlagt aktion - og blandt dem altså den 35-årige.

Den 35-årige er dømt for sammen med en anden at have været i besiddelse af 840 kilo hash. Det dækker blandt andet over, at han sammen med en anden flyttede 140 kilo hash fra et sted til et andet, ligesom han var med ved to flytninger af hver cirka 350 kilo hash. De store mængder hash blev hentet i et industriområde ved Saturnvej i det sydlige Horsens og flyttet hen til et lager på Strandgade ikke langt fra Langelinje i byen, forklarer anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Morten Rasmussen.

De store mængder hash blev flyttet fra Saturnvej i det sydlige Horsens og hen til et lager på Strandgade mere centralt i byen. Foto: Google Maps

Erkender sin rolle

Sagen kørte som en tilståelsessag ved retten. Her gik anklagemyndigheden efter tre år og seks måneder, hvilket også blev resultatet.

Læs også Kom med bag: Skolelukningen som splittede lokalsamfundet

- Dommen er et udtryk for, at domstolene på den ene side ser med strenge øjne på besiddelse af hash, og på den anden side et udtryk for, at man i forbindelse med tilståelsessager får en lempeligere sanktion, siger Morten Rasmussen, der yderligere forklarer:

- Det står i straffeloven, at hvis man afgiver forklaring om sin egen rolle, er det en formidlende omstændighed, og derfor bliver straffen vurderet mildere.

Læs også Kasper er på sit livs eventyr: - Det overgår mine vildeste drømme

Den 35-årige modtog dommen på stedet.

Flere af de andre anholdte i sagen har allerede fået en dom, mens andre endnu venter på en afgørelse, oplyser Østjyllands Politi.