2CV-fans til biltræf: Kærligheden ruster ikke

Bilentusiaster mødtes til stævne i Østbirk

02:08

Det kan godt være, vognen ruster - men det gør kærligheden til gengæld ikke.

Nostalgikere og fans den aldrende franske bil Citroën 2CV har netop sat hinanden stævne på Østbirk Camping for at dele deres fælles lidenskab.

Læs også Carsten samler på alt fra Honda

Bilen blev sat ud af produktion for mere end 25 år siden. Alligevel er der en lille sluttet kreds af danske entusiaster, der stædigt bliver ved med at pudse og pleje deres 2CV'er - også selv om de gamle biler giver en hel del udfordringer:

- Lige pludselig kommer der en lyd af en eller anden kaliber. Og den er man nødt til at tage stilling til. Man skal lige have drejet på en knap eller have husket at trykke chokeren ind, siger landsformand for Dansk Citroënklub Erik Olesen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De fleste er rustet op

Fra 1948 til 1990 blev der produceret over 3,8 mio. 2CV'er. De fleste er i dag rustet op - men de eksemplarer, der er tilbage, har til gengæld deres ejeres ubetingede kærlighed.

I dag ville den franske bil dog ikke have mulighed for at komme på markedet. Den mangler både ABS-bremser, airbags og katalysator.

For udenforstående kan det måske undre, at der stadig bliver solgt brugte 2CV'er, når det formentlig er muligt at have en helt ny bil stående i garagen for samme pris.

Læs også 130 Porscher har indtaget Østjylland

Men sådan ser 2CV-entusiasterne ikke på det:

- En 2CV er som sådan ikke noget, man kan købe - det er noget, man skal have et forhold til. Og den kan man ikke sætte pris på, siger Erik Olesen.

Mød Erik Olesen og en række andre 2CV-nostalgikere i videoen øverst i artiklen.