17-årige Patrick sporløst forsvundet

Familien leder efter ham på sjette døgn

Foto: Privatfoto

Den 17-årige Patrick Rathleff Studskjær fra den lille by Løsning nær Horsens har været forsvundet siden natten til fredag. Nu leder familien efter ham på sjette døgn. 

Drengen er sidst set i Horsens natten mellem torsdag og fredag kl. 01.30 i den nordlige ende af byen, hvor han besøgte en onkel efter et skænderi med sin far. 

- Jeg er ude af mig selv over bekymring, siger hans mor, Bodil Ratleff til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

- Ingen af os aner noget. For det her ligner slet ikke Patrick. Han er ikke stærk nok til at blive væk så længe.

Politiet vil ikke hjælpe
Familien har flere gange kontaktet Sydøstjyllands Politi, men her har man nægtet at sætte en efterlysning i gang, fordi Patrick er løbet hjemmefra efter et skænderi med faderen, og fordi han ikke har truet med selvmord. Drengen har også tidligere haft en række personlige problemer, som gør at politiet vurderer, at han nok skal komme tilbage.

- Vi får rigtig mange henvendelser om teenagere, som er løbet hjemmefra, og i den konkrete sag har vi vurderet, at det ikke har været nødvendigt med en landsdækkende efterlysning,
siger kommunikationsmedarbejder Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi.

Han fortæller dog, at man har igangsat en intern efterlysning i politiet, og at man snart vil tage stilling til, hvorvidt der skal igangsættes en bredere efterlysning af Patrick. 

Drengens mor, Bodil Ratleff, mener ikke, det kan være rimeligt, at Patrick kan være forsvundet i 6 døgn uden at politiet gør noget.

- Jeg forstår det simpelthen ikke. Betyder det, at man ville have igangsat en efterlysning, hvis ikke Patrick havde haft problemer tidligere, spørger hun. 

Familien har nu selv taget initiativ til at lede efter Patrick sammen med venner og bekendte og via Facebook.