14 strafbare forhold: Drenge på 16 og 17 år skal i fængsel

To drenge på 16 og 17 år blev mandag ved Retten i Horsens fundet skyldige i blandt andet vold, afpresning, brugstyveri, hæleri og besiddelse af hash

Foto: Jens Nørgaard Larsen - Ritzau Scanpix

To drenge tiltalt for i alt 14 strafbare forhold har nu fået deres dom. Begge får fængselsstraf.

Den 16-årige for 11 forhold og den 17-årige for 4 forhold, heraf ét forhold af vold begået sammen med den 16-årige. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Domsmandsretten afsagde i dag dom og fulgte anklagemyndighedens påstand. De fandt de tiltalte skyldige i alle 14 forhold.

Det var anklagerfuldmægtig Tobias Engby, der førte sagen for anklagemyndigheden.

- Alle voldsforholdene havde det til fælles, at de var blevet begået i juni og juli 2017 i Horsens midtby tæt ved Horsens Rådhus. Alle de forurettede var mellem 13 og 14 år på gerningstidspunkterne, og de havde efter vidneforklaringerne ikke selv givet anledning til volden, der blev begået imod dem, siger anklagerfuldmægtig Tobias Engby.

Den 16-årige blev idømt 4 måneders ubetinget fængsel og en betinget udvisning af Danmark.

Den 17-årige blev idømt 30 dages ubetinget fængsel. Der blev konfiskeret flere effekter og de blev dømt til at betale sagens omkostninger.

- Den 16-årige blev sammen med fængselsstraffen idømt en betinget udvisning med en prøvetid på 2 år. Det betyder, at hvis han begår noget nyt strafbart inden for de 2 år, der kan give anledning til udvisning, kan retten udvise ham, hvis ikke det med sikkerhed er i strid med Danmarks internationale forpligtelser, siger Tobias Engby.

Begge de dømte modtog dommen på stedet.