Frygt for dige-kollaps: 11 boligblokke evakueret

Boligområdet Bygholm Åvænget ved Schüttesvej, der består af blandt andet 11 boligblokke, bliver nu midlertidigt rømmet. Alle beboerne skal forlade deres bolig.

Opdateret mandag kl. 20:00
De borgere, som er blevet evakueret fra deres lejligheder, kommer ikke hjem mandag. De er derimod blevet tilbudt at blive indlogeret på hoteller rundt omkring i Horsens. Det er der indtil videre 19, der har takket ja til, mens resten af beboerne overnatter hos familie og venner. Det oplyser Horsens Kommune til TV2 ØSTJYLLAND. Hvis man er beboer og har brug for et hotelværelse, kan man ringe på tlf. 30109167.

Den høje vandstand gør nu, at Sydøstjyllands Politi har besluttet at rømme hele boligområdet Bygholm Åvænget ved Schüttesvej i Horsens.

Politiet beder alle borgere, der er hjemme på nuværende tidspunkt, om at forlade deres bolig. De vil kunne tage ophold i Forum Horsens, hvor der er indrettet en lokalitet til det. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

quote Jeg har aldrig set noget lignende. Jeg er lidt rystet, for hvad pokker kommer der nu til at ske?

Erna Møller, beboer, Bygholm Åvænget

- Det er en sikkerhedsforanstaltning, ligesom vi skriver i pressemeddelelsen. Lige nu har vi ikke flere informationer end det, der står i pressemeddelelsen, siger kommunikationschef hos Sydøstjyllands Politi, Ulla Kaspersen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Bygholm Åvænget ligger her øst for Bygholm Sø. De 11 boligblokke, som er blevet evakueret, er markeret med en gule ring.
Bygholm Åvænget ligger her øst for Bygholm Sø. De 11 boligblokke, som er blevet evakueret, er markeret med en gule ring.

Vandstanden i Bygholm sø er lige nu så høj, at det ifølge politiet måske kan føre til underminering af det dige, Schüttesvej passerer søen på.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at det endnu ikke er muligt for myndighederne at afgøre, hvornår borgerne vil kunne vende hjem. De opfordrer borgerne til at følge med på Horsens Kommunes Facebook-side.

Også Bygholm Park er blevet lukket for publikum.

VIDEO: Se de vilde billeder fra oversvømmelsen her. 

En af beboerne på Bygholm Åvænget, Erna Møller, var på vej hjem fra et møde i Aarhus. Men da hun kom tilbage til området, fik hun at vide, at hun ikke måtte køre ind til sin boligblok.

- Jeg kunne godt se, at der var meget vand, og at det var gået over bredderne. Jeg har aldrig set noget lignende. Jeg er lidt rystet, for hvad pokker kommer der nu til at ske?, spørger Erna Møller til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Jeg er da bange for, hvis bygningen kollapser, og jeg mister alle mine ting.

Erna Møller, beboer, Bygholm Åvænget

Erna Møller fortæller, at der flere politifolk til stede.

- Jeg er da bange for, hvis bygningen kollapser, og jeg mister alle mine ting, siger Erna Møller.

Busser indsat til at fragte passagerer

Horsens Kommune har på deres Facebook-side også oplyst om evakueringen. Her skriver kommunen, at der er indsat busser til at fragte beboere i området til Forum Horsens.

Borgere, der er på arbejde eller andet, og kommer hjem senere, skal også holde sig ude af området. Politiet er til stede i området.

Ifølge den seneste opdatering fra Horsens Kommune klokken 14.21 ser det ikke ud til, at vandet stiger mere. Den seneste time har vandstanden været stabil.

 

3efa438d-ecd6-4e06-9370-231aedf766d9

Gode chancer for sol tirsdag

20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

Untitled design (16)

Tusinder af ledige vaccinetider bekymrer: - Det er alarmerende

Endelave ø færge

Nu kommer der nye gratis færgeruter: Her kan du få gratis billetter

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

20210730-061042-4-1920x1079we

Østjyske OL-sejlere må vente: Medaljesejladser udsat på grund af vejret

Dagens mest læste