Vurder selv: Lever fire Aarhus-bygninger op til forventningerne?

Se hvordan fire aarhusianske bygninger så ud på visualiseringen - og hvordan de ser ud i dag

Navitas har været til stor debat pga. bygningens specielle udseende. I artiklen kan du se, hvordan den så ud på visualiseringen. Foto: Aarhus Universitet / TV2 ØSTJYLLAND

Blå himmel, massere af grøn natur og glade mennesker. Visualiseringer af bygninger har det med at være en smule flottere, end virkeligheden viser sig at kunne leve op til - men sådan er det ikke altid. 

Vi har fundet visualiseringerne af fire omdiskuterede Aarhus-bygninger, og derefter har vi taget et billede af bygningerne, som de ser ud i dag.

Læs også Grafik: Højhus-amok i Aarhus. Se den vilde forskel fra 2008 til 2028

På nogle af dem er de grønne områder dog aldrig blevet til noget, og det er noget, der ærgrer medlem af Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune Ango Winther (S), der tidligere har kritiseret byggerierne.

- Det er noget af det, der mangler. Det er dybt ærgerligt. Der er nogen steder, hvor det grønne ikke rigtig er med, siger han. 

Tag et kig på bygningerne - lever virkeligheden op til forventningerne? 

Ikke alle lever op til forventningerne

De fire bygninger, som vi har lavet før/efter-billeder af, lever ifølge Ango Winther op til det, der blev fremlagt, inden projekterne blev godkendt.

Han fortæller dog, at det ikke altid er sådan. 

Blandt andet kritiserer han bygherrerne for ikke altid at følge de anbefalinger, som byrådet kommer med. For eksempel i tilfældet med De Bynære Havnearealer, hvor byrådet brugte lang tid på at lave en såkaldt 'kvalitetshåndbog'. 

- Jeg må sige, lidt skuffet, at det ikke er alle bygherrer, der har kigget nok i den, siger Ango Winther.

Læs også Politiker om højhuse i Aarhus: En god ide, hvis vi tager et break

Og selvom bygherrene opfører bygningerne anderledes, end de i første omgang fremlægger for byrådet, er der ingen sanktioner.

- Der er ikke andet at gøre end at acceptere, at de blev anderledes, end det var blevet fremstillet, siger Ango Winther.

04:22

VIDEO: Politikeren Ango Winther ønsker sig mere spræl og spil i byggerierne i Aarhus. 

Luk video