Hot eller not? TV2 ØSTJYLLANDs brugere hader Comwell-bygningen og elsker Navitas

Navitas spreder mest glæde blandt brugerne af TV2 ØSTJYLLANDS Instagram, mens Comwell bygningen får de dårligste anmeldelser.

Ved Comwell-bygningen har man glemt livet i bunden, siger rektor på Arkitektskolen Torben Nielsen. Det er en stor bastion, der skærmer af for byliv.

TV2 ØSTJYLLAND har den seneste uge sat fokus på højhuse i Aarhus C. Det har affødt heftig debat og mange kommentarer.

Blandt andet bad vi brugerne om deres mening om fem nyere bygninger i det centrale Aarhus: Bestseller hovedkvarteret, Prismet, Navitas, Comwell bygningen og Ceres-Byen.  

Læs også Fra middelalderby til mini-Manhattan: Før var der tolv højhuse, nu er der snart 50

Her er Ceres-byen helt klart ikke populær blandt de af TV2 ØSTJYLLANDS brugere, som har stemt i en ganske uvidenskabelig undersøgelse på vores Instagram-profil. 59 procent af de godt 1000 brugere, som stemte, angav at de ikke brød sig om byggeriet, hvis mest udskældte bygning er den gamle murstensfacade foran en høj stål- og glasbygning. 

Endnu mindre bryder brugerne sig som om Comwell-bygningen, eller Aarhus City Tower, som den officielt hedder, der tårner sig 92 meter op på hjørnet af Værkmestergade og Spanien i det centrale Aarhus.

Her har kun 32 procent angivet, at de er positive over for bygningen. 

Knap 1.000 brugere på instagram har stemt om hver af bygningerne.

Navitas er den eneste af de fem, som et flertal af brugerne er positive overfor. Her har 55 procent stemt, at de mener at brugerne er mere hot end den er not. 

Læs også Aarhus vokser: Disse fem bygninger får kritik af arkitekt

"Vil hellere have sollys"

Også på TV2 ØSTJYLLAND facebookside har artikelserien affødt mange kommentarer 

- Man har jo ødelagt et stykke aarhusiansk kulturarv, skriver Jackie Damkjær Hansen i en kommentar.

Kommentaren er skrevet på TV2 ØSTJYLLANDs facebookside til en artikel om højhuse i Aarhus.

Hans kritik bakkes op af Ejnar Salomonsen, der beskriver sig selv som indfødt aarhusianer:

- Aarhus Byråd har i mange år lidt af en blanding af mindreværdskomplekser og storhedsvanvid. (...) De har fuldstændig smadret vores havn, smadret udsigt, smadret miljø. Alt i vækstens hellige navn.

Ejnar har kommenteret på Ango Winthers (S) udmelding om, at det måske ikke var alt det nye byggeri i Aarhus som var lige vellykket.

Heller ikke Kurt Høj Madsen kan se fidusen i de mange nye høje byggerier: 

- Jeg vil hellere have mere sollys med lavere byggeri end at det ender som New York eller lignende, skriver Kurt Høj Madsen, der hellere vil have at Aarhus vokser udad og breder sig over hele Midtjylland.

Kommentaren er fra TV2 ØSTJYLLANDs Facebookside.

Elsker Ceres-byen

Mens langt de fleste brugere forholder sig kritisk til udviklingen i Aarhus, er der også enkelte, som er meget positive over for de nye byggerier.

- Jeg elsker Ceresbyen. For mig har Ceres altid været tegnet på, at jeg nærmede mig min mormor, mens hun boede i Lollandsgade, og jeg var meget skeptisk, da planerne blev fremlagt, skriver Mikkel Clauston-Kaas, hvis skepsis blev gjort til skamme:

- Jeg synes, det er blevet flot og det er et skønt sted at opholde sig. 

Læs også Grafik: Højhus-amok i Aarhus. Se den vilde forskel fra 2008 til 2028

Ifølge Mikkel Clauston-Kaas skal Aarhus kunne rumme både det nye moderne og det gamle:

- Jeg nyder at gå i Mejlgade, Møllestien og andre små gader med gamle huse, men nyder lige så meget Aarhus Ø og Åhusene, da de efter min mening er med til at give byen liv og vise at udviklingen i Aarhus ikke står stille, tværtimod, skriver han.

Som en af de få er Mikkel Clauston-Kaas positiv over for de nye byggerier i det centrale Aarhus.