Grøn Koncert annoncerer koncerter til sommer - tre er i Østjylland

For at mindske smitterisikoen vil gæsterne til hver koncert skulle fremvise coronapas og blive delt op i sektioner med egne indgange, mad- og ølboder samt toiletter.

Selvom der endnu er et forsamlingsforbud på 10 personer udendørs, så har Grøn koncert netop meldt ud, at de planlægger at afholde 16 koncerter til sommer, hvor tre af dem er i Østjylland.

Det oplyser arrangørerne - Tuborg og Muskelsvindfonden - i en pressemeddelelse.

Planen er at have plads til 10.000 gæster per koncert mod de normale 35.000. Derfor er antallet af koncerter fordoblet fra de normale 8 til 16.

For at mindske smitterisikoen vil gæsterne til hver koncert blive delt op i ti sektioner, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger.

Hver sektion vil have sine egne indgange, mad- og ølboder samt toiletter. Man kan forvente at skulle fremvise et coronapas for at komme ind.

- Vi er enormt glade for sommerens turnéformat, og vi glæder os helt vildt til at byde publikum, frivillige, artister og musikerne velkommen tilbage på Grøn, siger Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden, der sammen med Tuborg står bag Grøn, i pressemeddelelsen.

Her er datoerne for årets koncerter:

8. juli: Aarhus

9. og 10. juli: Aalborg

11. juli: Randers

15. juli: København

16. og 17. juli: Næstved

18. juli Odense

22. juli: Esbjerg

23. juli: Kolding

24. og 25. juli: Aarhus

29. og 30. juli: Odense

31. juli 1. august: København

Inspireret af Superligaen

Planen tager udgangspunkt i den ordning, som klubberne i Superligaen i fodbold brugte sidste år, da man i en periode havde tusindvis af tilskuere på lægterne.

Det fortæller Theis Petersen, der er indsamlingschef i Muskelsvindfonden, til Ritzau.

- Vi mener, at det er en plan, som er covid 19-tilpasset og vil gøre det realistisk at kunne afholde koncerter til sommer, hvis det går som håbet med smitteudviklingen, vaccinationerne og genåbningsplanerne, siger Theis Petersen.

Det er på nuværende tidspunkt ikke sikkert, om koncerterne overhovedet kan blive afholdt.

En ekspertgruppe er på trapperne med anbefalinger om, hvordan man til sommer vil kunne afholde arrangementer. Anbefalingerne ventes at blive offentliggjort i midten af april.

Theis Petersen siger, at man skal i gang nu for at kunne stable 16 koncerter på benene.

- Hvis vi skal nå at kunne planlægge og afvikle en lange række af koncerter, så er vidt nødt til at gå i gang nu. Vi ved godt, at intet er garanteret, men ved at starte ud nu har vi i hvert fald gjort vores ypperste, siger han til Ritzau.

Musikken til de 16 koncerter er på plads, men er ikke offentliggjort endnu. Det vil blive offentliggjort 11. maj, hvor billetsalget også starter. 


Fitness Horsens

Stor utilfredshed med lokal nedlukning: Borgmester vil have kigget på reglerne

Skærmbillede 2021-05-09 kl. 13.45.53

play Landsby plaget af hensynsløse bilister: - I går var det helt vanvittigt

def_thumb,50_percent

play VIDEO: Lyn i tusindvis bragede over Østjylland

Lars Østergaard

play Østergaard efterlyser viden: Ingen ved, om sognenedlukninger virker

Reiner Efterlysning

25-årig forsvundet: Har relation til Ry og Randers

Rygeforbud VTR 1930 Still (1)

play Tobaksfri skoletid: Elever frygter kontrol og overvågning

Dagens mest læste