Silkeborg hjem fra Aalborg uden point

AaB sparkede sig væk fra Superligaens sidsteplads med en kneben 2-1-sejr hjemme over Silkeborg.

Silkeborg har stadig en sejr på udebane til gode i denne sæson. Foto: Henning Bagger

Jens Martin Gammelby udlignede for Silkeborg kort før pausen. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Silkeborgs Robert Skov i duel med AaBs Edison Flores. Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 3

Forløsningen var stor, da der mandag aften blev fløjtet af i Aalborg. I hvert fald for hjemmeholdet.

AaB hentede nemlig klubbens første sejr i årets Superliga, da nordjyderne slog Silkeborg med 2-1 på Aalborg Portland Park.

Læs også Randers-boss freder cheftræner før lokalbrag

Sejren kom i hus efter otte spillerunder og betyder, at AaB spiller sig væk fra sidstepladsen, som holdet var endt på efter Randers' sejr over AGF i weekenden.

Intenst opgør

Morten Wieghorsts mandskab har med 2-1-sejren hentet i alt otte point i sæsonen og er placeret på tiendepladsen i tabellen - lige over mandagens modstander fra Silkeborg, som ligger med syv point efter otte spillerunder.

Det var et intenst og chancerigt opgør, der først blev afgjort i anden halvleg, efter at holdene var gået til pause med stillingen 1-1 i en lige affære.

Læs også Randers-boss freder cheftræner før lokalbrag

Men i de sidste 45 minutter spillede AaB sig op og leverede i flere faser et stormløb mod udeholdets mål og viste noget af det bedste offensive fodbold fra de bolsjestribede i denne sæson.

Det resulterede allerede i en 2-1-føring til hjemmeholdet blot to minutter efter pausen, da ofte udskældte Jannik Pohl fremtvang et straffespark, som han selv omsatte til mål.

Cheftræner Peter Sørensen indkasserede et nederlag for anden kamp i træk. Foto: Henning Bagger - Scanpix

AaB kunne have gjort sejren markant større i løbet af anden halvleg, men spildprocenten foran målet var igen stor i den nordjyske offensiv.

To hurtige scoringer

Bedømt ud fra første halvleg var der dog ikke meget forvandling over AaB's spil. Silkeborg var fuldt ud på niveau med hjemmeholdet og kreerede flere store chancer.

Først var det dog AaB's Jakob Blåbjerg, der efter et hjørnespark prikkede bolden ind over stregen til en nordjysk føring - en føring, der dog ikke holdt mere end et enkelt minut.

For sekunder inden dommerens pausefløjt var det Silkeborgs Jens Martin Gammelby, der efter klumpspil på kanten af feltet krøllede bolden op i krogen bag AaB's nye førstekeeper, Jacob Rinne.

Dermed gik holdene til pause med stillingen 1-1, men billedet ændrede sig i anden halvleg til AaB's fordel, og dermed er nordjyderne ikke længere det eneste hold i Superligaen, der ikke har vundet en kamp i denne sæson.

AaB møder i næste spillerunde Brøndby på udebane, mens Silkeborg tager imod OB.

AaB-Silkeborg 2-1 (1-1)

1-0 Jakob Blåbjerg (44. min.)
1-1 Jens Martin Gammelby (45. min.)
2-1 Jannik Pohl, straffe (51. min.)

Tilskuere: 4.808