Nyt stadion i Aarhus: Tilskuerne vil tættere på banen

- Man føler, at man når spillerne bedre, når man sidder tættere på, siger tilskuer

Aarhus skal have et nyt stadion.

Det mener i hvert fald mange fodboldfans og byrådspolitikere. I næste uge venter der derfor en afgørende beslutning i byrådet.

Spørger man fodboldfans, skal det være et nyt stadion uden løbebanen, der adskiller publikum fra fodboldbanen.  

Den betyder nemlig, at udsynet fra tilskuerpladserne er begrænset.

- Det gør, at man er længere fra banen og atmosfæren. Man føler, at man når spillerne bedre, når man sidder tættere på, siger AGF-fanen Carsten Klitholm fra Hammel.

- Jeg tror, at man kan give spillerne en ekstra opbakning, fordi de hører vores opbakning meget bedre, end når vi sidder 50 meter fra banen, siger Andreas Østergaard Pedersen fra Beder.

Men det er ikke kun løbebanen, der er et problem. Stadion er nemlig lavet som en åben konstruktion, der gør, at det let bliver en vindblæst affære at gå til fodbold.

quote Man føler, at man når spillerne bedre, når man sidder tættere på.

Carsten Klitholm, AGF-fan

- De tidlige forårskampe er lidt kolde. Vi har da også været ude i december, hvor vi har siddet og hammer-frosset, siger Carsten Klitholm.

Selve stadionet, som det ser ud nu, blev lavet i 2001. Dengang lød prisen på knap 300 millioner kroner. Et nyt stadion vil koste nogenlunde det samme.

- Så valgte man at beholde løbebanen, men der har ikke været noget atletik-arrangement lige siden. De var ikke så kloge dengang, siger Carsten Klitholm.

Debatten om et nyt stadion uden løbebane er startet af Venstre og De Radikale i Aarhus Byråd.

- Hvis vi gerne vil bevare Aarhus’ status som et af Vestdanmarks vækstcentre, er det rigtig vigtigt, at vi bygger de faciliteter, der svarer til en stor by som Aarhus, siger kulturrådmand i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad (R).

Hos Socialdemokratiet er man lidt mere forbeholden.

- Det vil være dumt at lave så stor en investering uden at undersøge det grundigt. Der er økonomi, andre udøvere og placering i forhold til resten af byen at tage hensyn til. Det skal undersøges ordentligt, siger formand for kulturudvalget i Aarhus Kommune Steen B. Andersen (S).

Se mere om stadion-ønskerne i tv-indslaget øverst i artiklen.