To hurtige scoringer satte Silkeborg skakmat i Parken

Silkeborg IF tabte til de forsvarende mestre fra FC København

Foto: Anders Kjærbye - Scanpix

Foto: Anders Kjærbye - Scanpix

Foto: Anders Kjærbye - Scanpix

1 af 3

Efter to mål i første halvleg tabte Silkeborg IF lørdag aften på udebane til FC København . Opgøret i Telia Parken endte 2-0 til hjemmeholdet.

Rasmus Falk og Andreas Cornelius sørgede for målene i sejren, der betyder, at FC København halvvejs i Alka Superligaens grundspil er ubesejret og topper med 29 point, mens oprykkerne fra Silkeborg IF fortsat har 11 af slagsen i bunden af tabellen.

Læs også Silkeborg IF gør Peter Sørensen til manager

Kampen kom til at forme sig præcis, som FCK-træner Ståle Solbakken kunne ønske sig. Hjemmeholdet satte sig fra første fløjt på begivenhederne, og de formåede helt at holde Silkeborg fra chancer.

I den anden ende skulle der en genialitet fra Rasmus Falk til, før FCK fik hul på bylden. Falk tog en bold fra Ján Gregus med i luften, inden han prikkede den forbi Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet.

  Foto: Anders Kjærbye - Scanpix

Få minutter senere blev kampen så reelt afgjort, og det efter en ganske velkendt opskrift for FC København. Ludwig Augustinsson slog et hjørnespark ind i hovedet på Andreas Cornelius, der kraftfuldt dirigerede bolden i mål.

Foran 2-0 blev anden halvleg derfor en formsag for de danske mestre.

FC København var tilfredse med føringen, og ville gerne spare kræfter til tirsdagens kamp i Leicester, og det fik de lov til af Silkeborg.

Gæsterne forsøgte med en indskiftning af Andreas Albers, der har scoret fire mål som indskifter i sæsonen, men lige lidt hjalp det, og FCK kørte problemfrit 2-0-sejren i hus.

FC København-Silkeborg 2-0 (2-0)

1-0 Rasmus Falk (26. minut)
2-0 Andreas Cornelius (28. minut)
Tilskuere: 13.187

 

02:01

Se et interview med SIF-målmand Thomas Nørgaard. I videoen bliver han og TV 2 | ØSTJYLLANDs journalist bl.a. forstyrret af Dennis Flinta, der prøver at få holdkammeraten hylet ud af den. 

Luk video