Horsens-træner ser OB-brag som en gave efter begravelse

Horsens vil spille frit mod OB, efter holdet har fået en ny chance for at undgå playoffkampe om nedrykning

Da Horsens lørdag tabte med 1-3 hjemme til Esbjerg, indstillede holdet sig på, at man senere på foråret skal spille nervepirrende playoffkampe om at undgå nedrykning.

Men med OB's 0-4-nederlag til Randers søndag kan Horsens igen selv afgøre, om holdet vil nappe andenpladsen i nedrykningsspillets gruppe 1 og den vej sikre endnu en sæson i Alka Superligaen.

Vi holdt begravelse lørdag og troede, vi var døde. Det var forfærdeligt. Men vi har fået en kærkommen livline

Bo Henriksen

- Vi holdt begravelse lørdag og troede, vi var døde. Det var forfærdeligt. Men vi har fået en kærkommen livline. Vi tager det som en kæmpe gave, at vi har alt at spille for mod OB, siger træner Bo Henriksen.

Inden fredagens kamp i Odense er OB og Horsens i direkte tvekamp om at klare frisag med en andenplads i gruppen. OB har 35 point, mens Horsens har 33. Fynboerne har tilmed den klart bedste målscore.

Men med en sejr i Odense og dernæst en sejr hjemme over Randers, der har spillet sig fri af nedrykning, vil Horsens i stedet sende OB ud i overlevelseskampe.

- Vi skal gå ud og prøve at udnytte, at vi har fået en ekstra chance. Vi skal bare mase på, spille frit og ikke tænke så meget over konsekvenser. Alt andet lige må OB have mere at tænke på, siger Henriksen.

I sæsonens første møde rejste Horsens fra Odense med en 1-0-sejr. Siden er de to indbyrdes kampe i Horsens begge sluttet uafgjort.

Skal turde spille fodbold

- Jeg tror, det bliver meget lige igen. Det bliver intenst og nervepirrende. Jeg håber, vi kan spille frit og få en kamp på vores præmisser med mange nærkampe, lyder det fra Henriksen.

Han medgiver, at Horsens ikke befinder sig i den bedste periode spillemæssigt, men tavlen skal vaskes ren inden de resterende opgør.

- Det har været lidt op og ned i foråret, og man fornærmer nok ingen ved at sige, vi ikke er inde i en fantastisk stime. Vi må arbejde hårdt og turde spille fodbold for at få gode oplevelser og selvtillid, siger han.

Læs også AC Horsens mistede ét point på under 10 minutter

Træneren melder sig indtil videre tilfreds med det nye slutspilsformat, der blandt andet betyder, at syv hold stadig kan ende med at rykke ned i 1. division.

- Det giver intensitet og tilgodeser tilskuerne. Det er også udviklende på det mentale plan, så jeg ser det allerede som en succes, men lad os se, hvordan det ender, siger han.

Fredagens opgør begynder klokken 18, mens gruppens anden kamp mellem Randers og Esbjerg har kickoff fredag klokken 20.15. Allerede inden denne står det klart, at Randers er klar til spillet om syvendepladsen, mens Esbjerg skal spille playoffkampe om at undgå nedrykning.