Horsens-talent om kendt fætter: Snakker sammen hver dag

Oliver Drost og fætteren Emil Berggren ser altid hinandens kampe. De to har været fælles om fodbolddrømmen siden barnsben

02:19

Til venstre er det Emil Berggren i aktion under tiden i Hobro IK (foto: Claus Bech, Scanpix Denmark), mens billedet til højre er Oliver Drost, da han besøgte Fodbold med Horup-studiet.

Oliver Drost har med skarpe driblinger og mål i støvlerne vist sig som et yderst interessant bekendtskab på AC Horsens-mandskabet.

Men hvad mange måske ikke ved, så har den 22-årige angriber, med de kroatiske rødder, faktisk også en fætter, som er professionel fodboldspiller.

Vi har været sammen altid, og der har været en bold med

Oliver Drost, AC Horsens

Navnet er Emil Berggren, og han scorer i øjeblikket mål i den tyske Bundesliga for Mainz 05.

- Vi snakker sammen hver dag. Vi er bedste venner og har været det gennem hele livet fortalte Oliver Drost, da han besøgte Fodbold med Horup-studiet tirsdag.

Læs også Oliver Drost - den finurlige halvkroat med det gode spark

Både Oliver Drost og den to år ældre fætter er angriber. Det udnytter de to.

- Vi ser altid hinandens kampe, så vidt det kan lade sig gøre, og kommenterer på hinanden. Så vi sparer rigtig meget, fortæller Oliver Drost.

En gammel målræv

De to, har siden de var helt små, haft en fælles passion for fodbold.

Fx havde de begge et stort idol i stjerneangriberen Alan Shearer fra Newcastle. En angriber som Emil Berggren introducerede den lidt yngre fætter til.

Jeg hører da nogle historier dernede fra Bundesligaen, og det er da lidt anderledes, end det vi har herhjemme. Der er en anden hårdhed. Det er kæft, trit og retning

Oliver Drost, AC Horsens

Oliver Drost tillægger familiebåndet stor betydning i forhold til, at de begge allerede er kommet et langt stykke i den professionelle fodboldverden.

- Jeg tror, at en af grundene til, at vi er nået, til hvor vi er nu, det er, at vi har haft hinanden. Vi har været sammen altid, og der har været en bold med. Om det så har været på ferie eller andet, fortæller Oliver Drost.

Sprechen Sie Deutsch?

De seneste par år har Emil Berggren været i tysk fodbold.

Oliver Drost drømmer også på længere sigt om en udlandskarriere. Men først vil han etablere sig som en profil i Superligaen.

For det kræver noget ekstra, hvis man skal opnå succes i fx Tyskland.

- Jeg hører da nogle historier dernede fra Bundesligaen, og det er da lidt anderledes, end det vi har herhjemme. Der er en anden hårdhed. Det er kæft, trit og retning, siger Oliver Drost.

Efter et dårligt ophold i Vejle Boldklub skiftede Oliver Drost i sommer til AC Horsens på en lejeaftale, der nu er vekslet til en kontrakt.

Læs også Unge stjerner vrimler frem: SIF's talentsatsning bærer frugt

Her har fætter Emil Berggren også været en smule involveret. Han var nemlig under Bo Henriksens vinger i Brønshøj Boldklub.

- Jeg har selvfølgelig selv skulle bevise det sidste, men han har selvfølgelig lagt et godt ord ind for mig, griner Oliver Drost. 

Øverst i artiklen kan du høre mere om forholdet mellem fætrene Oliver Drost og Emil Berggren.