Horsens fik stryg på heden - tabte med tre mål til FCM

FC Midtjylland var bagud to gange, men kom tilbage og vandt på hjemmebane med 5-2 over AC Horsens

Foto: Scanpix - Henning Bagger

Foto: Scanpix - Henning Bagger

Foto: Scanpix - Henning Bagger

1 af 3

FC Midtjylland vandt for syvende gang i træk på hjemmebane over AC Horsens, da Jess Thorups spillere søndag besejrede oprykkerne med 5-2 efter at have været bagud to gange i første halvleg.

Med sejren rykker FCM op på tredjepladsen i Alka Superligaen og holder dermed kontakt til de øvrige tophold.

FCM-træner Jess Thorup havde valgt at skifte halvdelen af sine markspillere ud til opgøret mod Horsens i forhold til onsdagens kamp mod AGF.

Læs også AC Horsens-lejesvend vil spille alle kampe

Effekten af de mange udskiftninger virkede dog til at udeblive, og allerede efter syv minutter gik det galt for FCM. Patrick Banggaard begik straffespark, og det udnyttede Kim Aabech til at bringe gæsterne foran med 1-0.

Hjemmeholdet svarede hurtigt tilbage, og bare tre minutter senere kunne startdebutanten Gustav Wikheim bringe balance i regnskabet. Udligningen til 1-1 virkede dog ikke til at slå Horsens-spillerne ud af kurs.

Midtvejs i første halvleg bragte Hallur Hansson gæsterne foran med 2-1, men endnu engang svarede FCM hurtigt tilbage.

Bo Henriksen jublede især i 1. halvleg, men der kom så mere ro på i de sidste 45 minutter.  Foto: Scanpix - Henning Bagger

Denne gang var det Rafael van der Vaart, der sparkede hjemmeholdet tilbage i opgøret, og dermed kunne hollænderen juble over sin første scoring i FCM-trøjen.

Kort efter pausen dukkede Mikkel Duelund op og fuldendte comebacket, da han ubesværet kunne heade bolden ind i det tomme mål efter et indlæg.

Indskiftede Paul Onuachu ville også lege med og headede hjemmeholdet foran med 4-2 et kvarter før tid, inden Mikkel Duelund med sin anden scoring i kampen gjorde det til slutresultatet 5-2.