Fuld plade: Alle østjyske trænere tilfredse med vinterhandlen

Der har ikke været meget gang i svingdørene på de østjyske fodboldstadions. Og alle fire klubber er da også tilfredse med det forgangne vindue

Sidste mulighed for at forstærke trupperne udløb ved midnat, da fodboldens transfervindue smækkede i. På sidste handelsdag hentede Randers FC og Silkeborg IF begge en angriber til klubben, mens AGF og AC Horsens forlængst havde handlet færdigt.

Vi har taget en snak med sportsdirektørerne i de østjyske Superliga-klubber om hvordan deres transfervindue er gået.

RANDERS FC

Randers FC

Ind: Lucas Haren (HIK), Marcus Mølvadgaard (egne rækker), Sam Lundholm (NEC Nijmegen)  Nikola Djurdjic (FK Partizan)
Ud: Edgar Babayan (Hobro IK), Marko Mitrovic (Sønderjyske) Mandla Masango (Supersport United) Mikael Ishak (FC Nürnberg)

I Kronjylland vakte sportschef Ole Nielsen i går opsigt, da han hentede den serbiske angriber Nikola Djurdjic til klubben. 

- Det er selvfølgelig en lettelse. Da vi solgte Ishak, der kiggede vi efter en offensiv kraft i form af en angriber. Og når vi siger farvel til topscoren, skal vi have en fuldgod erstatning ind. Og det fik vi i Djurdjic, lyder det til tv2oj.dk.

Og sportschefen garanterer, at det er en gennemscoutet spiller, som kronjyderne får ind. Ole Nielsen har tidligere prøvet at tilknytte ham, både da han var sportschef i SønderjyskE og i Viborg. Derudover har den danske landstræner også kommet med sine anbefalinger.

 - Vi har også forhørt os om ham hos Åge Hareide, der jo havde ham i Malmø. Og der fik vi bare nogle rigtigt gode tilbagemeldinger på hans indstilling og attitude både på træningsbanen, i kamp og i omklædningsrummet, siger Ole Nielsen, der har haft mere travlt end han havde regnet med i dette vindue.

- Jeg synes faktisk, der blev mere aktivitet end jeg forventede. Der er trods alt røget fire ud og kommet fire ind.

Randers FC siger farvel til den svenske angriber Mikael Ishak. Foto: Henning Bagger - Scanpix

 

AC HORSENS

AC Horsens

Ind: Mikkel Qvist (IF Lyseng), Martin Albrechtsen (Brøndby IF), Elfar Freyr Helgason (Breidablik FC, leje), Steve Clark (Columbus Crew)
Ud: Doneil Henry (West Ham), Jacob Berthelsen (fri transfer), Patryk Wolanski (Widzew Lodz)

Hos Bo Henriksen og AC Horsens er defensiven blevet forstærket. Martin Albrechtsen er hentet til at skulle starte inde i midterforsvaret, og Steve Clark kan tage kampen op med Nicklas Dannevang i målet. 

Alligevel var der lidt at lave på transfervinduets sidste dag i går.

- Der var da lidt at se til. Der var mange løse ting, vi skulle have kigget på og spillere, vi skulle have vurderet. Vi gjorde et stykke arbejde i går, men vi fandt ikke noget, der var så interessant, siger Bo Henriksen.

Han er derfor godt tilfreds med, at transfervinduet nu er smækket i. 

- Ja for så holder vi på de spillere, vi har, siger han.

Tidligere har AC Horsens-manageren ytret ønske om at tilknytte en offensivspiller, men det blev altså ikke aktuelt.

- Vi kiggede på noget offensivt i går, men vi er også tilfredse med dem, vi har. Nu er det vigtigt for os at optimere de 23 mand, vi har i truppen, som vi er sindssygt glade for, siger Bo Henriksen. 

Martin Albrechtsen fortsætter karrieren i Horsens. Foto: Ólafur Steinar Gestsson - Scanpix

 

SILKEBORG IF

Silkeborg IF

Ind: Rubio Rubin (fri transfer)
Ud: Marcus Solberg (Fjölnir), Emil Lyng (fri transfer), Kristian Fæste (karrierestop), Nicolaj Køhlert (Valur), Martin Thomsen (Jammerbugt FC), Niels Bisp (karrierestop).

På Søholt i Silkeborg blev der også hentet en angriber ind i 11. time. Amerikanske Rubio Rubin blev hentet på en fri transfer fra hollandske Utrecht, men for manager Peter Sørensen var det faktisk de mange kontraktforlængelser, der betød mest i det netop overståede transfervindue.

Både Robert Skov, Davit Skhirtladze, Simon Jakobsen, Jens Martin Gammelby, Sammy Skytte og Ibrahim Moro har i løbet af de sidste par måneder skrevet under på kontraktforlængelser med Silkeborg.

- Vi har ikke mistet nogen af dem, som andre klubber var interesseret i, og det var vigtigt. De er alle en væsentlig bestanddel af det hold, der har fungeret i den sidste periode. Og så har de alle deres bedste tid foran sig, siger Peter Sørensen.

Men forlængelserne med de mange profiler har kostet.

- Forlængelserne var vigtige, men det var også dyrt. Men forhåbentlig kan de på et tidspunkt inden for overskuelig fremtid sælges til større klubber. Og endelig har det jo været spillere, som vi i forvejen har investeret meget tid og energi i, så det ville være ærgerligt ikke at få glæde af dem. 

Der blev dog ikke forhandlet en aftale på plads med Nicklas Helenius, hvis lejeophold slutter til sommer. Men de mange kontraktforlængelser blev ikke indgået på bekostning af den målfarlige nordjyde.

- De forlængelser, vi har lavet, de har været relativt dyre i forhold til det budget, vi har. Men det er jo et budget som er gældende for foråret, og der er Helenius jo allerede inkluderet. Og hvad der sker i næste sæson har ikke noget med indeværende budget at gøre. Vi har bare ikke kunnet matche det tilbud, som OB kom med, lyder det fra Peter Sørensen.

Rubio Rubin er klar til at iklæde sig de røde Silkeborg-farver.

 

AGF

AGF

Ind: Mikkel Rask (Viborg)
Ud: Anthony J. Soares (karrierestop)

A.J. Soares stoppede blev nødt til at stoppe karrieren på grund af en hovedskade, og så blev Mikkel Rask hentet ind fra Viborg. Så kort kan AGF's transfervindue opsummeres. Og det er helt efter planen, lyder det fra sportschef Peter "PC" Christiansen.

- Vi har lavet så store udskiftninger på det sidste. Ikke kun i sommerens transfervindue, men også vinduerne før det. Og det kan man ikke holde til som klub. Den kontinuitet og ro, der skal være i en trup, den er altafgørende, hvis du skal bygge noget op over længere tid, siger han og fortsætter.

- Derfor har det hele tiden været planen, at hvis der skulle være bevægelse, skulle det være minimalt. Højst én ind og én ud. 

Det betød dog ikke, at "PC" i går tog sig en slapper i Portugal, hvor holdet pt. er på træningslejr.

- Der er altid forskellige muligheder til sidst, når de store klubber er færdige, og vil leje ud osv. Men lejemål var vi ikke vanvittigt interesserede i. Dem vi henter nu, skal vi kunne se os selv i.