Elmar om islandsk succes: Vi er altid bedst i løbetest

Det islandske landshold med blandt andre AGFs Elmar Bjarnason imponerer i VM-kvalen, og det er der ifølge ham flere grunde til

01:42

Island vandt senest 2-0 over Tyrkiet i VM-kvalifikationen, og før den sejr var det Finland, som stod for skud. En af profilerne på holdet er AGFs Elmar Bjarnason, som nyder at spille for fædrelandet.

- Vi har et godt sammenhold, har spillet sammen længe og kender hinanden. Vi har en tro på tingene, og så støtter hele nationen op og har ikke fokus på vores fejl, siger Elmar Bjarnason til TV 2 Østjylland.

Læs også Amini glad for sin start i AGF: Kommer mere med fremad

At det islandske landshold har stor succes tilskriver han blandt andet en hårdhed blandt spillerne, som muligvis kommer gennem en fodboldopvækst på øen med masser af frost, regn og blæst. Og så er islændingene sandsynligvis i bedre form end andre nationaliteter.

Er mere aggressive
- I de klubber jeg har været i, har vi islændinge altid været blandt de bedste i løbetest, afslører han.

En af hans nuværende holdkammerater, Morten ’Duncan’ Rasmussen, kan godt mærke, når det er en islænding, han står over for på banen.

- De er lidt mere fandenivoldske og aggressive, forklarer Morten ’Duncan’.

Du kan se hele interviewet med de to spillere øverst i artiklen. Tirsdag er der landsholdstema i Fodbold med Horup, hvor de tidl. danske landsholdsspillere Allan K. Jepsen og Michael Gravgaard kigger forbi.