Efter sidste Randers-test: Det fysiske niveau er fint

Randers FC spillede lørdag den sidste træningskamp inden Superligaen igen vågner op. Kampen mod de slovenske mestre endte 1-1

03:36

Mandag rejser Randers FC hjem fra træningslejren i Tyrkiet, men inden da skulle spillerne matches mod Olimpija Ljubljana fra Slovenien. Et hold, der er forsvarende mestre, og som i øjeblikket ligger på en delt førsteplads i den slovenske liga.

Kampen endte 1-1, og den markerede samtidig slutningen på rækken af træningskampe frem mod forårssæsonen.

- Især igennem hele første halvleg, synes jeg, vi spiller rigtig fint. Forsvarsspillet er afstemt, vi finder variationer både kort og dybt, og vi kommer godt over kanterne. Det var en fin helhedspræstation, lød vurderingen efterfølgende fra cheftræner Ólafur Kristjánsson, der især var tilfreds med holdets evne til at omsætte træning til kamp. 

Læs også Galleri: Se Randers FC-spillernes vigtigste værktøj

- Vi lavede de ting, vi gerne ville. Det vil sige, det vi træner. Og det, at spillerne kommer godt igennem kampen, viser at det fysiske niveau er fint.

Nicolai Poulsen har kun scoret et enkelt officielt mål for Randers FC, men alligevel var han manden bag østjydernes mål, der faldt efter små 20 minutter. Midtbaneslideren opsnappede bolden på Ljubljanas banehalvdel og bragte Randers i front. 

02:39

VIDEO: Hør fra målscorer Nicolai Poulsen.

Luk video

En anden spiller, der heller ikke scorer mange mål, nemlig Mads Fenger, kunne også være kommet på tavlen i dag. Men hans afslutning i anden halvleg blev - til stor forundring for Randers-lejren - underkendt for frispark.

Med en halv time igen udlignede slovenerne i stedet til kampens resultat 1-1. En lang bold om bag Randers-kæden blev mødt af et slovensk hoved og headet over Hannes Halldorsson, der blev  fanget på mellemhånd.

Træningslejren var sløjfen på opstarten

Mandag den 20. februar tager Randers FC hul på forårsæsonen med en tur til Odense. Og efter i alt fem træningskampe, er cheftræneren ved at være sporet godt ind på forårets vigtige Superliga-kampe.

Jeg synes, jeg er blevet klogere på både konstellationer, og hvad spillerne individuelt besidder.

Ólafur Kristjánsson, cheftræner

- Her i opstarten har jeg haft mere mulighed for at præge, hvordan holdet spiller, med træningslejren som en lille sløjfe på det hele. Selvfølgelig fortsætter vi med at arbejde, men det har været godt med en opstart over flere uger.

I angrebet sagde Randers i januar farvel til topscorer Mikael Ishak, og under træningslejren i Tyrkiet, er Ólafur Kristjánsson blevet klogere på de nye muligheder, han skal dirigere med oppe i front.

- Jeg synes, jeg er blevet klogere på både konstellationer, og hvad spillerne individuelt besidder. Det er dejligt, at Marvin var skarp i sine løb og med sin fysik igennem 90 minutter i dag. Viktor (Lundberg, red.) er kommet sig over sin sygdom, og Mayron (George, red.) kommer bedre og bedre med i spillet, så det har været rigtigt positivt. 

Randers FC's træningskampe

AC Horsens - Randers FC 1-1
Randers FC - Viborg FF 0-0
Vendsyssel FF - Randers FC 3-2
Randers FC - Bohemians Praha 2-0
Randers FC - Olimpija Ljubljana 1-1