Dolberg i landsholdslejren: Planen var ungdomsbold

Ajax-angriberen Kasper Dolberg har på tre måneder fået et gennembrud, der har sendt ham på landsholdet

Foto: Anders Kjærbye - Scanpix

Angrebskometen Kasper Dolberg fra Ajax Amsterdam er mandag tjekket ind i landsholdslejren i Helsingør forud for fredagens VM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan.

Den 19-årige angriber har på et halvt år taget turen fra U19-spiller i Ajax til landsholdet.

- Det er da fedt. Jeg havde nok ikke regnet med det.

- Det er da en drøm. Noget man har drømt om, siden man begyndte at spille fodbold, siger Kasper Dolberg med ro i stemmen og uden den store nervøsitet over de uvante omgivelse. 

Læs også Silkeborg-boss efter uafgjort i Aarhus: Det var en fair udgang

Otte scoringer, flere af dem ganske spektakulære, i 20 kampe for Ajax har gjort ham umulig at komme udenom for landstræner Åge Hareide.

I sommer var planen, at teenageren primært skulle spille kampe på Ajax' ungdomshold.

- Som udgangspunkt skulle jeg træne med førsteholdet og spille for Jong Ajax, så det var det, jeg gik efter som udgangspunkt.

- Selvfølgelig var målet at spille for førsteholdet, men jeg havde ikke regnet med, at det skule gå så hurtigt, siger Dolberg. 

Læs også Kasper Dolberg udtaget til landsholdet

Som Ajax har for vane, så bliver klubbens bedste angribere solgt til udlandet for store millionsummer, og det skete også i sommer. Her blev polske Arkadiusz Milik skudt af til Napoli.

Planen var, at hullet efter Milik skulle fyldes ud af Bertrand Traoré, der blev hentet i Chelsea.

- Årsagen til mit gennembrud er, at Milik er væk. Så der var en plads, der skulle fyldes ud. Det har været en stor del af det.

- Det gav en mulighed for mig, at der var en angrebsposition, der var åben. Samtidig har træneren troet på mig og vist mig en masse tillid, som jeg har prøvet at udnytte så godt som muligt.

- Jeg havde regnet med, at Ajax ville hente en ny angriber ind, og det gjorde man også, men Traoré er så begyndt at spille på kanten, hvor jeg er på toppen. Det passer mig rigtig godt, siger Dolberg. 

Læs også Robert Skov: Det handler ikke om penge for mig

Den tidligere Silkeborg-spiller er tjekket ind i landsholdslejren uden forventninger om debut.

- Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg forventer. Jeg har ikke talt med Åge, så jeg ved ikke, hvor jeg står henne, men selvfølgelig håber jeg på det. Jeg ved det ærlig talt ikke, siger han.

Landsholdet er havnet i problemer i VM-kvalifikationen efter nederlag til Polen og Montenegro i oktober. Kravet er en sejr på fredag over Kasakhstan, hvis holdet skal holde liv i håbet om en plads til VM i Rusland.