Casper Højer skifter fra Lyngby til AGF før tid

Fire Lyngby-spillere er blevet fritstillet med øjeblikkelig virkning. Casper Højer rykker omgående til AGF

Casper Højer Nielsen rykker fra Lyngby til AGF før tid. Foto: AGF

Fodboldklubben Lyngby kæmper i øjeblikket for at afværge den anden konkurs efter årtusindskiftet.

Onsdag meddelte klubben, at fire spillere er blevet fritstillet med øjeblikkelig virkning. 

Det er Mikkel Rygaard, Bror Blume, Casper Højer Nielsen og Simon Strand, der forlader Lyngby omgående.

Tirsdag opfordrede Spillerforeningen ellers spillerne til at vente til og med fredag til at foretage sig noget i relation til ophævelse af deres kontrakter for at give klubben mere tid i forsøget på at redde klubben.

Læs også Pierre Kanstrup overtager Duncans anførerbind i AGF

Skift bliver fremrykket

Fritstillingerne sker som en direkte konsekvens af den yderst pressede økonomiske situation i klubben fra Alka Superligaen.

- Lyngby Boldklub ønsker alle fire spillere held og lykke fremover og takker for indsatsen for klubben, lyder det i meddelelsen.

Casper Højer Nielsen havde allerede en forhåndsaftale med AGF om et skifte til sommer, når hans kontrakt i Lyngby udløb.

Det skifte bliver nu fremrykket, meddeler Lyngby.

Læs også Nadia Nadim vinder Årets Østjyske Sportsnavn

Ingen løn i januar

Casper Højer Nielsen og de tre andre fritstillede spillere har ønsket at blive løst fra deres kontrakter, fordi Lyngby endnu ikke har formået at udbetale løn for januar.

Det er kun cirka en måned siden, at Lyngby hentede svenske Simon Strand, men han kommer altså ikke til at spille en officiel kamp for klubben.

Det skyldes Lyngbys meget pressede økonomi, der truer klubben med den anden konkurs i dette årtusind.

Læs også AGF henter Martin Pusic

Ikke alle ville vente

Spillernes fagforening, Spillerforeningen, har i første omgang opfordret spillerne til at give Lyngby mere tid til at finde de investorer, der skal redde klubben fra konkurs.

Ikke alle spillere var dog indstillet på at vente så længe.

Lyngby skal søndag efter planen spille hjemme mod Brøndby i forårspremieren i Superligaen.

Lyngby vandt sidste år DM-bronze som oprykker, hvilket var klubbens første DM-medalje i 25 år.

Klubben, der tilbage i 2001 blev erklæret konkurs for første gang, ligger før forårssæsonen placeret som nummer 12 blandt de 14 hold i Superligaen.

Hovedpunkter fra det seneste års hændelser i Lyngby, der i sidste sæson vandt bronze i Superligaen.

* Januar 2017:
Efter et skidt årsregnskab med et minut på 25 millioner kroner meddeler Lyngby, at klubben ligger i forhandlinger med en amerikansk investorgruppe om et salg af klubben.
Lyngbys hovedsponsor, Hellerup Finans, har selv økonomiske problemer, og klubben har brug for ny kapital. Salget bliver ikke til noget.
* Maj 2017:
Efter at Hellerup Finans - med hjælp fra private investorer - drypvis har tilført Lyngby mange millioner kroner i årets første måneder, får klubben fornyet licensen til at spille videre i Superligaen.
Det er Licensappeludvalget, der tildeler Lyngby licensen, efter at Licensudvalget i første omgang havde givet afslag.
* August 2017:
Hellerup Finans-chef Torben Jensen fortæller til Børsen, at Lyngby ikke længere er til salg.
* Januar 2018:
Torben Jensen erkender over for Berlingske Business, at Lyngby kæmper for sin fremtid. - Det kræver en hurtig reaktion for at sikre klubbens eksistens, siger han.
Senere i januar fortæller han til BT, at Lyngby har flere tilbud på hånden fra mulige købere.
Lyngby opsiger på januars sidste dag samtlige funktionæransatte i klubben. Klubben udbetaler ikke løn for januar. Heller ikke til spillerne.
Februar 2018:
På grund af den manglende løn har spillerne mulighed for at indgive en konkursbegæring mod klubben.
Fredag 2. februar sender spillernes fagforening, Spillerforeningen, et såkaldt påkrav til klubben på vegne af spillerne. Klubben får frem til tirsdag 6. februar til at udbetale løn, eller kan spillerne dagen efter ophæve deres kontrakter og forhandle med andre klubber.
 Mandag 5. februar melder bestyrelsesformand Torben Jensen ud, at klubben har fået nye henvendelser fra mulige købere af klubben - blandt andet fra en Premier League-klub. Han beder spillerne om mere tid.
Tirsdag 6. februar opfordrer Spillerforeningen spillerne til at vente til og med fredag til at foretage sig noget i relation til ophævelse af deres kontrakter for at give klubben mere tid i forsøget på at redde klubben. Lyngby melder ud, at klubben ikke kan betale løn tirsdag.
Onsdag 7. februar meddeler klubben, at fire spillere er blevet fritstillet med øjeblikkelig virkning. Mikkel Rygaard, Bror Blume, Casper Højer Nielsen og Simon Strand har ønsket at blive fritstillet på grund af manglende lønudbetaling.