Bo Henriksen inden lokalopgør: Presset er på AGF

AC Horsens-træner Bo Henriksen mener, at AGF har kniven for struben forud for fredagens lokalopgør i Superligaen

03:13

Fredag aften er der østjysk lokalopgør i Superligaen, når AGF på hjemmebanen i Aarhus møder AC Horsens.

De 'gule' gæster fra Horsens har fået en fornem start på tilværelsen i Superligaen og ligger i midten af tabellen, mens aarhusianerne med fem point færre er placeret på 11. pladsen.

Derfor mener AC Horsens-træner Bo Henriksen, at presset ligger på AGF inden fredagens kamp.

Læs også Aabech: AGF står i en lortesituation

- Ja, for at sige det mildt. Sådan er virkeligheden med sådan en fodboldklub, der er så stor og har så store forventninger til sig selv, at de skal vinde hver gang. Nu kommer lillebror med et budget, der er tre til fire gange mindre end deres, så på den måde glæder vi os som små børn til juleaften, fordi de har kniven på struben. Men det drejer sig ikke så meget om dem for os. Det drejer sig om, at vi går ud og levere det, vi skal, og gør de ting, som vi er gode til, siger Bo Henriksen.

AC Horsens må til opgøret undvære hurtigløberen André Bjerregaard helt i front. Bo Henriksen fortæller, at der derfor bliver plads til sidste sæsons topscorer i klubben, Kjartan Finnbogason, helt i front sammen med Kim Aabech, der tidligere har spillet for AGF.

02:36

Se interview med Frederik Møller forud for lokalopgøret

Luk video

Det bliver en ny konstellation, men Bo Henriksen er fortrøstningsfuld.

- De er begge kloge spillere, der vel tilsammen er 63 år gamle, så de er erfarne. Kim Aabech vil rigtig gerne være på bolden, mens Kjartan Finnbogason måske hellere vil løbe ind i feltet og er bedst inde i feltet, så den vej rundt komplimenterer de hinanden fantastisk, siger Bo Henriksen og fortsætter:

- Vi kommer selvfølgelig til at mangle en lille smule fart fra André Bjerregaard, men den måde AGF spiller, er jeg ikke så nervøs for det, for vi skal nok få muligheder - også i dybden - og med løb fra vores kanter, så derfor er vi vanvittig fortrøstningsfulde i forhold til, hvad vi kommer til at stille med.

09:28

Hør Kjartan Finnbogason forholde sig til sin rolle som indskifter. Interviewet er fra sidste uge.

Luk video

Til kampen må AGF undvære Dino Mikanovic og Daniel A. Pedersen, der er ude med karantæner, Anthony J. Soares er ude med en skade, mens Chris Ikonomodis ikke er med i kamptruppen, da han på grund af landsholdsopgaver for Australien ankom til Danmark sent og derfor ikke er med i overvejelserne.

Kampen mellem AGF og AC Horsens spilles i dag, fredag, klokken 20.15 på Ceres Park i Aarhus.

AC Horsens' trup til opgøret

1. Nicklas Dannevang
2. Doneil Ashley Henry
4. Conor O´Brien
5. Frederik Møller
6. Jacob Berthelsen
7. Mathias Nielsen
8. Mikkel Jespersen
9. Kjartan Henry Finnbogason
10. Lasse Kryger
11. Peter Nymann
13. Thomas Kortegaard
14. Jonas Gemmer
15. Bubacarr Sanneh
16. Delphin Tshiembe
17. Hallur Hansson
18. Jeppe Mehl
19. Kim Aabech
21. Patryk Wolanski