AGF svækket før skæbnekamp

AGF mangler en stribe af sine profiler, når holdet mandag aften møder AaB i Aarhus

Daniel A. Pedersen (th) er i karantæne til aftenens kamp mellem AGF og AaB. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Det meste af AGFs forsvar er fortsat skadet, og dermed må cheftræner Glen Riddersholm endnu engang tænke alternativt, når han skal sætte holdet til aftenens kamp mod AaB.

Forsvarsprofilerne Niklas Backman, Mikkel Rask og Alexander Juel Andersen er ude med skader, mens karantæne holder Daniel A. Pedersen fra grønsværen mandag aften.

Læs også Glen Riddersholm: Drømme og visioner skal på hylden

Til gengæld kan AGFerne glæde sig over, at Dino Mikanovic er tilbage i truppen i forhold til sidste uges kamp i Aalborg.

Aarhusianerne er pisket til at vinde mandag aften, hvis de skal holde bare en smule liv i det spinkle håb om at undgå nedrykningskampene. På nuværende tidspunkt indtager AGF sidstepladsen i gruppespillet.

Brug for stjernekikkert

Aarhusianerne har nærmest brug for en stjernekikkert, hvis de skal få øje på de to placeringer, der giver en ny sæson i Superligaen efter sommerferien. Inden aftenens kamp er der ni point op til AaB og syv op til Silkeborg.

Da AGF og AaB mødtes for en uge siden i Aalborg, vandt nordjyderne 1-0. Da de to hold tørnede sammen i Aarhus i februar, blev det til 2-1 i nordjysk favør. Det var her, AaB scorede sejrsmålet dybt inde i overtiden.

Kigger man på statistikken, har AGF et godt tag på AaB på hjemmebane. Ifølge AGFs hjemmeside har de to hold mødt hinanden 68 gange i Aarhus. 

34 gange har AGF trukket sig sejrrigt fra banen, 13 opgør er endt uafgjort, og 21 gange er den jyske klassiker endt med AaB-sejr.

Kampen mellen AGF og AaB begynder klokken 19.