AGF-selskab barberer 22 millioner af underskuddet

AGF solgte spillere for fem millioner kroner i sidste sæson, og det er med til at sikre et begrænset minus

Selskabet Aarhus Elite, der står bag superligaklubben AGF, indfrier forventningerne til årsregnskabet for regnskabsåret 2015/2016 og kommer ud med et underskud på 1,4 millioner kroner, oplyser klubben i en fondsbørsmeddelelse.

Det er en forbedring på over 22 millioner kroner i forhold til året før. 

Klubben forventede at lande et årsresultat på mellem plus to millioner og minus to millioner.

Administrerende direktør i selskabet, Jacob Nielsen, er glad for, at pilen peger i den rigtige retning efter flere markant rødere regnskaber.

 - Årets resultat er i tråd med vores udmeldinger og viser, at vi har fået styr på den primære drift, som er en afgørende forudsætning for at opnå fremgang på og udenfor fodboldbanen i Aarhus. 

Læs også Duncan: Resultaterne har været uacceptable

- Samtidig med at vi har fået balance i økonomien, har vi været i stand til at kanalisere flere midler over i den sportslige sektor til styrkelse af ikke bare spillertruppen, men også hele vores setup omkring holdet.

- Det er den strategi, vi fortsat vil forfølge, og formår vi det, øger vi alt andet end lige sandsynligheden for sportslig succes, siger han.

Omsætningen i selskabet er samtidig steget fra 73 millioner kroner til 110 millioner kroner i forhold til året før.

Forklaringen på den markante stigning finder man i oprykningen til Alka Superligaen i sommeren 2015. Det mærkes særligt på området for entré- og tv-indtægter, der er steget fra otte millioner kroner til 26 millioner kroner

Klubbens omkostninger til administrativt personale og sportsligt personale er samlet steget med fire millioner kroner - fra 57 millioner til 61 millioner kroner. 

Læs også AGF-direktør: Sportschefen skal forlænges før Glen

AGF solgte spillere for fem millioner kroner i regnskabsåret 2015/2016.

I indeværende regnskabsår forventer Aarhus Elite at lande på et resultat mellem plus tre millioner kroner og minus tre millioner kroner.