AGF-målscorer efter sne-kamp: - Der var klumper af is på banen

I AGF-lejren mener man, at det kan diskuteres, hvorvidt det var forsvarligt at spille på frostbanen i Horsens

AC Horsens og AGF spillede tirsdag aften 1-1 på Casa Arena i Horsens. Kampen vil nok mest blive husket for det kraftige snevejr, som havde sat sit tydelige præg på grønsværen i det østjyske.

Op til kampen var dommer Sandi Putros ude og vurdere, om det var forsvarligt at spille fodbold på banen, og kampens dommer gav grønt lys.

Inden kampen mellem AC Horsens og AGF gik i gang, måtte adskillige personer hjælpe med at fjerne sne fra banen.
Inden kampen mellem AC Horsens og AGF gik i gang, måtte adskillige personer hjælpe med at fjerne sne fra banen. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Hos AGF er man lidt i tvivl om, hvorvidt det var forsvarligt at spille kampen.

- Jeg synes, at den lå lige på grænsen. Hvis banen er hård, så synes jeg ikke, at man skal spille på den, og der var nogle steder, hvor den var hård, og der var klumper af is, siger målscorer Jens Stage.

AGFs Jens Stage fejrer sin scoring til 1-0 til AGF foran de mere end 700 medrejsende AGF-fans, der trodsede sne og kulde tirsdag aften og tog turen sydpå til Horsens.
AGFs Jens Stage fejrer sin scoring til 1-0 til AGF foran de mere end 700 medrejsende AGF-fans, der trodsede sne og kulde tirsdag aften og tog turen sydpå til Horsens. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

AGF's cheftræner, David Nielsen, er enig i Stages vurdering af banen i Horsens.

- Banen var lige til grænsen, men det bruger vi ikke så meget tid på lige nu.

- Det, der er vigtigt for mig, når man vælger at spille på sådan en bane, er, om der opstår nogle situationer, som normalt ikke opstår. Det kan være farlige situationer, som når spillere glider ind i hinanden, siger David Nielsen.

Kampfakta

Hos AGF's modstander delte man dog ikke helt samme holdning til banen. Horsens' midtbanemotor Simon Okosun følte ikke, at banen var til fare for spillernes sikkerhed, selv om den ikke var optimal.

- Jeg synes ikke, at der var noget problem i at spille på banen. Jeg føler ikke, at banen var så glat, så jeg synes ikke, at banen var til fare for spillernes sikkerhed.

- Hvis man skøjter rundt og ikke kan stå fast, så er den farlig, men det synes jeg ikke, var noget problem i dag, siger Simon Okosun.

VIDEO: Silkeborg IFs Dennis Flinta spillede mandag sin første kamp siden oktober. Selvom SIF-anføreren nu endelig er tilbage, er alt ikke helt godt med lysken