AGF-amerikaner: Samarbejdet i bagkæden kan forbedres

Ifølge A.J. Soares gælder det om at få spillet forsvaret sammen, og så skal sejrene nok komme

03:19

AGF hentede i denne sommer den amerikanske forsvarsspiller Anthony James Soares - blot kaldet A.J. - fra den norske klub Viking.

Midtstopperen har dog kun fået 6 optrædener for AGF. I 3-1 sejren over FC Nordsjælland fik Soares en skade i hoften i første halvleg og måtte udgå i pausen. Han håber at være tilbage efter landsholdspausen.

- Det går meget bedre. Jeg er meget tæt på (at være klar, red.). Jeg følger den plan, som klubben har lagt for mig, og jeg får det bedre for hver dag. Så jeg håber at komme til at spille snart, siger han. 

Læs også AGF-forsvarer efter nyt nederlag: Dårlig stime gør ondt

Skaden har sat amerikaneren på sidelinjen i de sidste fire kampe, men inden da blev hans indsats i forsvaret udsat for en del kritik fra både medier og fans. Det tager Soares dog med sindsro.

- Alle kan have deres mening, og det er alt sammen rimeligt. Alle kan sige, hvad de vil. Jeg bekymrer mig ikke om nogens mening, udover mine holdkammeraters og mine træners. Jeg vil bare forsøge at levere gode indsatser og hjælpe mit hold opad i tabellen, siger den 27-årige forsvarer.

Læs også AGF's svensk- og serbisktalende målmandstræner fra Skotland

Forsvaret i AGF har været udsat for massive udskiftninger i de seneste sæsoner. Nu lader en grundstamme til at være på plads, men for A.J. Soares gælder det først og fremmest om at få samspillet med Nicklas Backmann og de øvrige i bagkæden til at fungere.

- Det er selvfølgelig noget, vi kan forbedre. Det har intet at gøre med forholdet til de andre spillere eller noget i den stil, det gælder bare om at komme ud på banen og forsøge at skabe bedre præstationer. Både med bolden og uden bolden. Det tror jeg, vi kan gøre, for vi har en rigtig god gruppe af fyrer, og mange top-forsvarer, der kan hjælpe holdet, siger A.J. Soares.

Hør hele interviewet med A.J. Soares i videoen øverst på siden.