AC Horsens tabte klart til løverne

AC Horsens kunne ikke holde mesterskabsfavoritterne fra FCK fra fadet

Foto: Henning Bagger - Scanpix

AC Horsens tabte søndag aften med 2-0 på hjemmebane mod FC København.

Det var to mandskaber, der kom til opgøret i Horsens med masser af selvtillid i bagagen. AC Horsens havde vundet de seneste tre kampe i Alka Superligaen, og det placerede holdet på en foreløbig sjetteplads.

FC København var fortsat ubesejret i sæsonens første otte kampe, og i midtugen viste de danske mestre også et højt niveau på den internationale scene, da holdet spillede 1-1 med FC Porto i Champions League. 

Det var da også FC København, der startede kampen bedst, og efter et kvarters spil kunne Andreas Cornelius bringe gæsterne i front. Cornelius oversprintede Horsens-forsvaret, tog et træk forbi målmand Nicklas Dannevang og trillede bolden ind i det tomme mål.

Thomas Delaney udbyggede føringen efter en halv time, da han fra kanten af feltet sparkede bolden op i det fjerneste målhjørne med en følt inderside.

Gæsterne fortsatte med at dominere efter pausen, og det udmøntede sig i store chancer til både Federico Santander og Benjamin Verbic, men skarpheden manglede hos FCK-spillerne. 

Læs også AC Horsens forlænger med anføreren

I stedet forsøgte AC Horsens ihærdigt at kæmpe sig tilbage i opgøret. Hjemmeholdet fik dog aldrig skabt spænding om resultatet, og dermed kunne FC København juble over en sejr på 2-0.

Det betyder, at AC Horsens' flotte sejrsstime blev brudt - men det var trods alt også et klassemandskab, de var oppe imod.